Par-ky Menen pakt belangrijk punt op Aalst

Redactie KW

Menen heeft op bezoek in Aalst een gouden punt behaald in de race naar een play-offticket. Het werd 3-2. Setstanden waren 25-19, 17-25, 25-15, 23-25 en 15-4.

Een dag na de terugkeer uit Griekenland moest Menen alweer volop aan de bak in de competitie voor een cruciale verplaatsing naar Aalst. Peris gaf weer de voorkeur aan Gilles Vandecaveye, Jelle Sinnesael was ook terug na een korte afwezigheid. Menen begon niet onaardig en kwam na een vroege kleine achterstand terug tot 11-11 na serveergeweld van Vandecaveye. Een blok op Winkelmuller gaf het voordeel wel weer aan de thuisploeg: 15-12, even later was het weer prijs voor de Ajuinen: 17-12 en 18-13. Aalst leek klaar om Menen af te maken maar Vandecaveye kwam dan weer opzetten met zijn vernietigende opslag. Verder dan 21-18 kwamen de grensjongens niet meer. Van Walle tekende het setpunt op 25-19.

Tweede set

Jelle Sinnesael leidde zijn club met een blok naar 1-4 maar Wendt antwoordde weer met winnende opslagen. Gorski kwam erin nadat Vandecaveye bij 11-11 weer op een Oost-Vlaamse buur botste en de Pool blokte meteen naar 11-14. Johan Devoghel greep in met een time-out, Sinnesael smashte wel naar 11-15 en zorgde met een killblok zelfs voor de vijfpuntenkloof, Fasteland pompte er nog eentje bij en nadien liep Aalst in het sukkelstraatje.

Derde set

De thuisploeg herpakte zich in het begin van de derde set, Staszewski serveerde naar 9-4 en Peris kon niet anders dan een time-out in te roepen. Niet dat het veel zoden aan de dijk bracht. Aalst domineerde in alle spelonderdelen en ging dan ook simpel naar 16-9, de set was toen al binnen voor de Ajuinen.

Vierde set

Jelle Sinnesael gaf Menen nog wat hoop met een blok bij 10-11, een netfout bij Aalst deed het er weer helemaal rooskleurig uitzien voor de bezoekers. Een overrule van de scheids deed de match echter weer kantelen in het voordeel van de Oost-Vlamingen (20-18) maar Vandecaveye gaf zijn ploeg weer vleugels met zijn opslagen. Winkelmuller stelde het puntje veilig.

De belle

Op naar een belle. Daarin liep Menen direct achter de feiten aan. Aalst maakte het na de 6-1 simpel uit. Het werd zelfs nog een ware afstraffing. Par-ky pakt dus een mooi punt in de Ajuinenstad en mag daar best tevreden mee zijn. Woensdag ontvangt Menen in eigen zaal Aalst. Bij winst zijn de play-offs zo goed al zeker.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier