Par-ky Menen overtuigt tegen Haasrode Leuven

Redactie KW

Menen heeft de verrassende nederlaag van vorige week in gent doorgespoeld met een overtuigende zege tegen Haasrode Leuven. Het werd 3-0 met 25-17, 25-19 en 25-23 als setstanden.

Veel ambiance in de Vauban. Daar zorgden de jeugdbewegingen voor die voor de gelegenheid gratis toegang kregen tot de match tegen Haasrode Leuven. De ploeg staat op een magere voorlaatste stek in de klassering al is dat eigenlijk onder hun echte waarde. Zeker nu ex-Red Dragon Gert van Walle er de rangen kwam versterken, zijn de Vlaams-Brabanders een gevaarlijke tegenstander.

De West-Vlaming Verstraete is er de libero, de andere West-Vlaming Vanneste zat in de tribune. Par-ky kent sinds de jaarwisseling hoge pieken en diepe dalen. Het verloor van de minder hoog aangeschreven ploegen Borgworm en Gent, maar het klopte bekerwinnaar Roeselare wel in eigen zaal.

Peris kan nog steeds geen beroep doen op Wannes De Beul, maar die lijkt dicht bij zijn comeback. Par-ky nam een vliegende start en blokte via De Vries naar 9-5. De hoofdrol in het openingsspel was voor Demirovic die vijf punten scoorde. Ook de 12-8 kwam op zijn naam. Van Walle zorgde voor de Leuvense tegen prikken. Menen volleybalde te sterk om uit balans te geraken. Ver Eecke serveerde naar 17-13 en jeugdspeler Maxim Libert blokte de setwinst bijeen.

En de trein van Menen raasde ook in de tweede beurt verder. De bezoekende coach haalde Pavelka naar de kant bij 4-1, de honger van Par-ky werd daarmee niet gestild: 7-2 na een blok op van Walle. Leuven liet een vrij bleke indruk na en miste keer op keer. Zelfs Gert van Walle kende zijn dagje niet. Nadien gingen Christiaens, Hofmans en Peters om beurt in de fout (22-14). Menen op een drafje naar 2-0.

In het laatste spel leek Leuven na een time-out bij 11-8 te herademen. Par-ky herstelde de rust na de winnende opslag van Hofmans die de bezoekers langszij brachten. De Vries zorgde met zijn opslag weer voor een kloof van drie punten. Leuven spartelde nog een beetje tegen maar het was niet opgewassen tegen de aanvallen van ver Eecke en maats. Menen via 18-14 naar matchwinst al werd het in de slotfase nog even warm in de Vauban.

Volgende week is er geen competitievolleybal omwille van de bekerfinale in het Sportpaleis. De week nadien staat Menen voor een thuisopdracht tegen Achel, de ploeg die sinds Nieuwjaar wat op de sukkel lijkt.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier