Par-Ky Menen opent met deelwinst bij Maaseik

© VDB
Redactie KW

Op de eerste speeldag van de Champions Final Four verraste Menen bij Maaseik met 29-31 openingswinst maar verloor 3-1 na toch wel enkele verdienstelijke deeleurten. Maaseik stelde 25-20 gelijk om met 25-19 en 25-18 de drie wedstrijdpunten mee te graaien.

Maaseik-coach Banks gaf het vertrouwen aan spelverdeler Blankenau, hoofdaanvaller Cox, de receptie/hoekspelers Maan en Baetens, de centrumspelers Tamemaa en Grozdanov met Dronkers in de liberotrui.

Menen begon heel gemotiveerd aan deze Final Four met Folguera aan de spelverdeling, De Vries was opposite, Demirovic en Ver Eecke bezetten de receptie/hoek met Sinnesael en De Beul in het midden. Stuer was de libero van dienst. Maaseik leek die eerste beurt simpel afstand te nemen van Menen want het kon een 8-6 via 11-9 naar 16-12 doorslaan. Dat was vooral het werk van Tamemaa en Cox geassisteerd door Maan.

Bij 20-16 evenwel zorgden vooral Demirovic en Ver Eecle ervoor dat Menen weer in de set kwam. En ook bij 23-20 gaf Menen zich nog niet gewonnen want eerst De Vries, dan Ver Eecke en een op Grozdanov blokkende Sinnesael hingen de bordjes op 23-23 in evenwicht.

Maaseik kon in dat zenuwslopend setslot evenwel vijf setballen niet verzilveren want ging vanop de servicelijn in de fout. Bij Menen waren er ook foute services van De Vries en De Beul. Tot bij 29-29 Demirovic de setbal naar Meense kant deed verglijden en die zette Ver Eecke gedecideerd blokkend om in 29-31 deelwinst.

De eerste herneming ging Menen op dat elan door, en kwam het even met 8-6 achter maar het bleef aanklampen tot 16-16. Daarna kregen de receptiemannen het bij Menen moeilijker om de receptie loepzuiver af te leveren bij Folguera waar aan de overkant Blankenau vooral Maan en Cox opzocht die dankbaar afwerkten. Tamemaa serveerde met een ace de 23-18 op het bord en Maaseik stelde 25-20 gelijk.

De derde beurt trok Blankenau bij Maaseik volop de kaart Cox die niets meer miste. Maaseik nam een vijfpuntenbonus op 13-8 waarna Maan naar 16-9 doorsloeg. De thuisploeg controleerde die set naar de 25-19 verdubbeling. Zelfde scenariotijdens de vierde beurt waarin Grozdanov met twee aces de kloof sloeg naar 11-7. Daarmee was de partij ook gespeeld want Par-Ky bleef op die achterstand van vijf punten hangen en haalde het niveau van die eerste beurt niet meer om met 25-18 te verliezen.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten