https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Par-ky Menen naar kwartfinales Challenge Cup

© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Par-ky blijft actief in Europa na een 3-0-zege (25-21, 25-21 en 25-20) tegen Pärnu uit Estland. In de volgende ronde wacht met Olympiacos een zware Griekse dobber.

Gilles Vandecaveye zag zijn puike prestatie van vorige zaterdag in Knack beloond met een basisplaats. Bij de Esten was Leppik van de partij, hij moest in de heenmatch ziek forfait geven en scoorde meteen ook het eerste punt voor zijn ploeg in de Vauban. Het was ook deze aanvaller die Pärnu serverend opnieuw in de match bracht na de 11-7 die Par-ky bijeensmashte. Vandecaveye bedankte voor het vertrouwen met de 18-14, de weinige tegenprikken van de Esten kwamen vanop de servicelijn. Peris nam voor alle zekerheid toch maar een time-out bij 21-16. Na een nieuw Ests opslagkanon greep Peris weer naar de onderbreking: 22-19. Winkelmuller zorgde nadien voor de geruststelling.

Kansen voor invallers

Set twee begon ideaal voor de thuisploeg, die Fasteland de 9-6 zag scoren. Daarna liep het gewoon verder uit. De time-out van Pärnu bij 11-6 bracht hen nog even terug in de match, Menen antwoordde via Sinnesael: 24-18. De Esten serveerden de thuisploeg weer in de verlegenheid, maar dichter dan 24-21 kwamen ze niet meer. De kwalificatie was dus helemaal zeker en dat gaf Peris de gelegenheid om aan het wisselen te slaan. Zowel Maddens, Vercruysse, Gorski als Andriessen kregen hun kansen en ook de coach van de tegenstander liet de wisselspelers opdraven. Ook nu toonde Par-ky zich sterker dan de Esten.

In de volgende ronde krijgt Menen allicht een meer exotische bestemming voorgeschoteld. Als de volleyballogica gerespecteerd wordt, dan mag Par-Ky richting Athene voor een kwartfinale tegen Olympiacos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.