Par-ky Menen gaat door op het hoogste niveau

© foto MPM
Redactie KW

Net voor de derby tegen Knack Roeselare verscheen volgende boodschap op de ledboarding: “We hebben groot nieuws. De Hel blijft branden. Want Par-ky Menen gaat door.”

Na enkele maanden van onzekerheid is het nu officieel: Par-ky Menen maakt in 2019-2020 een doorstart in de EuroMillions Volley League. Een flinke opsteker dus voor de spelers, de supporters, de stad Menen en – bij uitbreiding – voor al wie houdt van volleybal.

9-koppige werkgroep

De grensclub kwam in januari in de problemen toen voorzitter en geldschieter Pierre Vandeputte na twintig seizoenen de handdoek gooide. Er ontstond een 9-koppige werkgroep rond ex-manager Anne Verhelst en hoofdsponsor Jan Desmet die maanden hard werkte om het budget van 350.000 euro rond te krijgen. “Momenteel hebben we zo’n 80% van dat bedrag bijeen en daarmee is de club gered. We proberen de overige 20% de komende weken binnen te halen”, zegt Anne Verhelst.

Aanstelling nieuwe coach

De club maakt nu eerst werk van de aanstelling van een nieuwe coach vooraleer ze de onderhandelingen met de spelers starten. Frank Depestele en Christophe Achten liggen in polepositie om Ratko Peris op te volgen. De helft van de huidige spelers ligt nog onder contract bij Menen maar het is nog niet duidelijk of die ook allemaal hun verbintenis zullen uitdienen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier