https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Par-Ky Menen (een beetje) bibberend naar halve finale tegen Knack Roeselare

© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Menen heeft zich verzekerd van een plaatsje bij de beste vier in de Belgische Beker na een 3-1-zege tegen Leuven. Na het verloren openingsspel sloegen Sinnesael en de rest terug. Setstanden waren 19-25, 25-16, 25-22 en 28-26.

Ratko Peris had geen reden om wijzigingen door te voeren in zijn team dat de voorbije weken de successen aan mekaar knoopt. Leuven voerde in vergelijking met de heenwedstrijd één wijziging door: Hofmans, de Menenkiller van in de competitie, kwam in de plaats van kapitein Tormans. De ploeg van Kris Eyckmans was verplicht om te winnen met 3-0 of 3-1 om nog een golden set uit de brand te slepen. Dat heet dan spelen met het mes op de keel. Maar dat werkte niet verlammend, integendeel. De Leuvenaars dreven Van De Pontseele in de fout en kwamen 8-10 voor. Wanneer Peeters voor de 12-15 zorgde en daarna ook nog eens twee bloks lukte, stond het water aan de Meense lippen: 13-18. Leuven drukte succesvol door tot Par-ky helemaal verzoop.

Onderbreking

De Vlaams-Brabanders begonnen met evenveel enthousiasme aan het tweede spel, maar zagen Menen wel na de 5-5 drie punten op rij maken. De time-out van Eyckmans bij 12-8 bracht de thuisploeg niet van de wijs. Iedereen opnieuw naar de kant toen het 14-9 stond en de pc het begaf. Vijf minuten later kon het spel weer door. Leuven kroop dichter tot 16-14, nadien was het woord weer aan Sinnesael en maats.

Geel voor Sinnesael

Peeters deed Menen weer bibberen met zijn opslagen die naar 0-3 leidden, een moeilijk moment bij VHL-opposite Hofmans gaf toch weer de nodige thuiszuurstof tot Peeters opnieuw toesloeg: 11-11. Sinnesael pakte geel na nochtans terecht protest (14-15), maar de rug werd gerecht na een blok van Rune en een wereldsave van Rikberg: 18-16. De beslissende 24-21-kloof kwam er na een technisch mooi staaltje van Ver Eecke. Na de 2-1 was Menen na (een beetje) bibberen zeker van de kwalificatie. De rest, met heel veel wisselspelers, is voor de geschiedenisboeken.

De heenwedstrijd van de halve finale staat volgende week al gepland. Menen mag dan in eigen zaal Roeselare ontvangen dat het dinsdag met de vingers in de neus haalde van Torhout. Met de komst van Aalst staat er zaterdag in de Vauban weer een topper geprogrammeerd met een leidersplaats als inzet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.