Hamvraag was hoe Menen de Europese uppercut tegen Burgas zou verwerken. Het moest over twee matchen na meer dan 5u30 volleyballen en elf sets met het kleinste verschil de duimen leggen. Daarbij wrong het ook 5 kwalificatieballen de nek om. Hekkensluiter Guibertin - met ex-Menenspeler Aljosa Urnaut op de bank - moest dus het kind van de rekening worden.

Par-ky kreeg nog voor de match een nieuwe domper te verwerken want Anshel Ver Eecke moest ziek forfait geven, Vandecaveye nam zijn plaats in op de hoek. Andriessen kreeg de voorkeur op de Beul. Guibertin nam geen kwade start en plaatste zelfs meteen een driepuntenkloof op de bordjes. Het antwoord van Par-ky liet niet op zich wachten met een ace van Demirovic (7-7). Toch bleef Par-ky het lastig hebben en dat vooral omdat De Vries een paar kansen liet liggen. Vaskelis loste hem af bij 13-14. Het niveau ging in stijgende lijn en de kleine Folguera mocht de 16-16 op het parket timmeren. Demirovic en Vandecaveye bouwden dan een voorsprong uit. Maddens bediende Andriessen voor de 21-18, Demirovic scoorde het setpunt.

Sinnesael acete Menen in het tweede spel naar 6-4 en daarna richtte Vandecaveye ook nog wat averij aan met zijn opslagen: 10-8. Guibertin sloeg ook weer toe en bij 12-13 ging Demirovic in op de provocatie van een Guibertinspeler. Even een opstootje wat hem ook geel koste. Hij reageerde met een bom bij 14-13 en dat lanceerde de grensjongens helemaal. De ace van Vaskelis was goed voor de comfortabele 17-13. Guibertin kwam er nog amper aan te pas.

De Waals-Brabanders hielden de schijn nog hoog tot 3-3 in set drie maar nadien was er geen houden meer aan de thuisploeg die nog maar eens bewees dat het in de breedte versterkt is. Via 12-5 stevende het af op afgetekende winst en de bijhorende driepunter.

Niet veel rust nu voor Menen dat woensdag al aantreedt in wat de spelers nu al 'de match van het jaar' noemen. Aalst komt dan op bezoek naar de Vauban voor de heenmatch van de 1/2e finales van de Beker van België. Bij verlies wordt het Sportpaleis bereiken een zo goed als onmogelijke opgave voor Sinnesael en zijn medespelers.

(MPM)

Hamvraag was hoe Menen de Europese uppercut tegen Burgas zou verwerken. Het moest over twee matchen na meer dan 5u30 volleyballen en elf sets met het kleinste verschil de duimen leggen. Daarbij wrong het ook 5 kwalificatieballen de nek om. Hekkensluiter Guibertin - met ex-Menenspeler Aljosa Urnaut op de bank - moest dus het kind van de rekening worden.Par-ky kreeg nog voor de match een nieuwe domper te verwerken want Anshel Ver Eecke moest ziek forfait geven, Vandecaveye nam zijn plaats in op de hoek. Andriessen kreeg de voorkeur op de Beul. Guibertin nam geen kwade start en plaatste zelfs meteen een driepuntenkloof op de bordjes. Het antwoord van Par-ky liet niet op zich wachten met een ace van Demirovic (7-7). Toch bleef Par-ky het lastig hebben en dat vooral omdat De Vries een paar kansen liet liggen. Vaskelis loste hem af bij 13-14. Het niveau ging in stijgende lijn en de kleine Folguera mocht de 16-16 op het parket timmeren. Demirovic en Vandecaveye bouwden dan een voorsprong uit. Maddens bediende Andriessen voor de 21-18, Demirovic scoorde het setpunt.Sinnesael acete Menen in het tweede spel naar 6-4 en daarna richtte Vandecaveye ook nog wat averij aan met zijn opslagen: 10-8. Guibertin sloeg ook weer toe en bij 12-13 ging Demirovic in op de provocatie van een Guibertinspeler. Even een opstootje wat hem ook geel koste. Hij reageerde met een bom bij 14-13 en dat lanceerde de grensjongens helemaal. De ace van Vaskelis was goed voor de comfortabele 17-13. Guibertin kwam er nog amper aan te pas. De Waals-Brabanders hielden de schijn nog hoog tot 3-3 in set drie maar nadien was er geen houden meer aan de thuisploeg die nog maar eens bewees dat het in de breedte versterkt is. Via 12-5 stevende het af op afgetekende winst en de bijhorende driepunter.Niet veel rust nu voor Menen dat woensdag al aantreedt in wat de spelers nu al 'de match van het jaar' noemen. Aalst komt dan op bezoek naar de Vauban voor de heenmatch van de 1/2e finales van de Beker van België. Bij verlies wordt het Sportpaleis bereiken een zo goed als onmogelijke opgave voor Sinnesael en zijn medespelers. (MPM)