Pakt Knack Roeselare B de titel in de topper tegen Packo?

Zaterdag is het D-day voor de tweede ploeg van Knack Roeselare. In een rechtstreeks duel met titelconcurrent Packo Zedelgem kan het zich tot kampioen kronen in tweede divisie C. “Het zou een beloning zijn voor al het harde werk”, vindt trainer-coach Dirk Courtens.

Bij winst tegen Packo Zedelgem is Knack Roeselare B zeker van de titel in tweede divisie. © Knack Volley

Deze topper tegen Packo is de match van het jaar, want bij winst zijn we zeker van de titel“, steekt trainer-coach Dirk Courtens van wal. “We zullen er wel moeten op letten dat we ons niet laten verrassen door hun sterke start, zoals in de heenmatch. Toen stonden we daar 2-0 achter, maar hebben we ons nog goed herpakt en in de belle de partij naar ons toegetrokken.”

Met een doemscenario dat Packo met 0-3 wint houden we geen rekening

“Packo is ook een heel ervaren team, maar daar moeten wij met ons jeugdig enthousiasme iets tegenover kunnen zetten. Hopelijk kunnen we zaterdagavond de titel vieren. Het zou een beloning zijn voor al het harde werk. En wat bij het doemscenario dat Packo met 0-3 wint? Dan moeten we de week erop twee punten zien te pakken in Denderhoutem. Maar met dat scenario houd ik geen rekening. Nee, we moeten zaterdag de klus voor eigen volk klaren.”

Progressiemarge

“Of ik de titel verwacht had? Nee, maar wel gehoopt. Ik wist dat er met Zele en Packo twee sterke teams bijgekomen waren, ploegen met spelers die ervaring op nationaal niveau hebben. Het was dus afwachten wat mijn jeugd daar tegenover zou zetten. Maar ze hebben hard gewerkt en de goede lijn van vorig seizoen doorgetrokken. Toen hadden we eigenlijk al kampioen moeten spelen, maar op het einde hebben we het vorig seizoen nog uit handen gegeven.”

Afscheid nemen met een titel, mooier kan niet als trainer

“Afscheid nemen met een titel, mooier kan niet als trainer”, aldus Dirk Courtens, die zijn plaats bij de B-ploeg afstaat aan Bart Hungenaert en zelf de C-ploeg onder zijn hoede zal nemen. “Voor de rest blijft de ploeg dezelfde en ik verwacht dat ze volgend seizoen in eerste divisie meteen zullen verrassen. Dankzij deze promotie wordt het ook weer gemakkelijker om onze spelers aan boord te houden in de plaats van hen te zien vertrekken naar ploegen als Moorslede en Kortrijk. Deze ploeg heeft nog heel wat progressiemarge. Volgens mij moeten ze binnen een jaar of drie in eerste nationale kunnen spelen. Maar het is eerst afwachten wat de competitiehervorming brengt”, besluit de trainer-coach.

(SM)

Zaterdag 30 maart om 19.30 uur: Knack Roeselare B – Packo Zedelgem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.