Packo Zedelgem verzekert zich van titel in tweede provinciale B

Redactie KW

Op het veld van hekkensluiter VT Damme A kreeg Zedelgem optimaal de gelegenheid om de titel in stijl te veroveren.

Bij aanvang van de wedstrijd had Packo Zedelgem slechts één puntje nodig om volledig zeker te zijn van de titel in tweede provinciale B. Packo verloor dit seizoen nog maar één wedstrijd, terwijl tegenstrever VT Damme A amper tweemaal won. Op het veld van de hekkensluiter kon dan ook met een gerust gemoed gespeeld worden.

Luidkeels gevierd na tweede setwinst

“Toch startten we de eerste set met wat kampioenenzenuwen, waardoor we Damme af en toe lieten terugkomen”, blikt receptie-hoekspeelster Lien Beuselinck (19) terug op de partij. “Er was echter nooit angst dat we die set gingen verliezen. In set twee waren de zenuwen wat weg en kon Damme niet veel doen. Toen hebben we het al luidkeels gevierd, want het punt was binnen. In de laatste set hebben we mooi spel getoond voor het publiek, met weinig weerstand van Damme. Wat ook belangrijk is: met onze reserven of beloften zijn we sinds gisteren ook kampioen.”

“Emotioneel moment voor velen”

Voor de aanvalster was de titel en bijhorende promotie naar eerste provinciale alvast het hoogtepunt van 15 jaar lidmaatschap bij Packo Zedelgem. “Ik ben inderdaad nog nooit eerder kampioen geworden, dus het was wel een emotioneel moment voor mij en velen van de ploeg”, geeft ze toe. Zelf was ik vanwege de examens een vroege vogel op zondagmorgen, maar er was voor de rest ongetwijfeld een geslaagd feestje in Twidden Drempel.”

(AD – Foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.