Packo Zedelgem C quasi zeker van titel na winst tegen… Packo B

Dolle vreugde bij Packo Zedelgem C. © Foto ACR
Redactie KW

In een uitbundige sfeer streden twee teams van Packo Zedelgem zaterdagnamiddag voor de titel in tweede provinciale. Packo C had bij aanvang van de wedstrijd twee punten voorsprong en haalde het ook nu met 3-2.

In de eerste set ging het gelijk op met aanvankelijk een licht voordeel voor Packo B, het jonge geweld. Het was constant haasje-over en geen van beide ploegen kon een definitieve kloof slaan. Op het einde haalde de ervaring van Packo C de bovenhand: 25-21-setwinst. De supporters kregen hetzelfde spelbeeld te zien in set twee. Tot halfweg (14-15) gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Plots vond Packo B zijn tweede adem en in een mum van tijd stond het 20-24. De eerste setbal ging nog verloren, maar Robbin Vandewalle mepte de 1-1-setstand op het bord.

Packo B werkt eerste matchbal weg in set vier

Tot 12-12 was het ook in set drie gelijk opgaand, maar een paar goede bloks van Kenneth Van Belle en een paar missers van Robin Vandewalle brachten de C-ploeg plots in poleposition (20-15). Een paar minuten later serveerde Sam Bolliou een ace en hij bracht zo Packo C heel dicht bij de titel. De C-ploeg startte het sterkst aan de vierde set en liep vlot uit tot 10-6. Toch kwam de B-ploeg terug in de wedstrijd. Na een blok van Brecht Aneca gaf het scorebord nog 15-13 aan, even later stond het zowaar 19-19. Packo C slaagde er toch in een eerste matchbal af te dwingen bij 24-23. Aan de opslaglijn stond de 34-jarige Kevin Vanbelle, die na dit seizoen stopt met volleybal en dolgraag afscheid wil nemen met een titel. Het was echter Lukas Vallaeys van Packo B die de bal op magistrale wijze redde. Packo B nam het commando over en werkte bij 26-27 zijn derde setbal af.

Sam Bolliou schenkt Packo C winst in tiebreak

Een tiebreak moest dus beslissen over winst en verlies, net zoals voorzitter Bart Delepierre vooraf had verspeld in De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad. Deze vijfde set werd gekenmerkt door een uitzinnige geestdrift van beide teams, die telkens haasje-over gingen. Op 14-13 mocht het C-team voor de tweede maal serveren voor de wedstrijd en opnieuw gaf de B-ploeg zich niet gewonnen. De derde matchbal was er uiteindelijk toch te veel aan en bij een 15-14-stand sloeg Sam Bolliou de bal binnen. Het feestje van Packo Zedelgem C kon beginnen. Het team telt nu vier punten voorsprong op de B-ploeg. Dat betekent dat de titel mathematisch nog niet binnen is – met nog twee wedstrijden te spelen – maar hen toch niet meer kan ontsnappen.

(GD)