Packo B en Ruvo A in onderlinge strijd voor beker en competitie: “We mogen mikken op middenmoot en rustig seizoen”

(foto GD)
Redactie KW

Met zeven punten uit zes wedstrijden kan je stellen dat Packo Zedelgem B in Promo 1 een aarzelende start heeft genomen. Vorig weekend won het wel op bezoek bij VKT Torhout (0-3) maar daarvoor liet het een reeks van vier nederlagen optekenen. Toch is coach Daan Cuvelier niet geheel ontevreden.

“Het kan natuurlijk altijd beter, zeker als je achteraf bekijkt hoe het nog verkeerd liep in de wedstrijd tegen Diksmuide”, stelt hij vast. “We staan 0-2 voor en toch verliezen we nog. Kleine kanttekening: onze eerste tegenstanders waren wel niet van de minste. Met Ooigem, Bredene en Roeselare hebben we reeds de top drie partij gegeven. Zeker Roeselare mag zich tot titelpretendent uitroepen. Wij verloren wel met 0-3 thuis van hen, maar ik zag toch goede momenten bij ons en dat geeft hoop voor de toekomst. Ik geloof wel dat we mogen mikken op de middenmoot en een rustig seizoen.”

Bekermatchen

Aanstaande zaterdag is er de eerste wedstrijd in het kader van de beker van West-Vlaanderen in een tweeluik, telkens tegen Ruvo Ruddervoorde. De tweede match is na een weekendje vrijaf een competitiematch tegen hetzelfde Ruvo. “Beide matchen zijn natuurlijk belangrijk en we gaan ze match per match bekijken”, klinkt het bij de coach. “De beker is natuurlijk belangrijk voor ons, want we zijn in feite nog altijd uittredend bekerhouder van 2019. In de competitie staat Ruvo net onder ons in het klassement, daar moeten we rekening mee houden als we niet willen wegzakken in de rangschikking. Het worden dus twee interessante wedstrijden.”

Oude bekende

Mocht Packo zijn bekerwedstrijd winnen tegen Ruvo, dan is de kans heel groot dat de volgende tegenstander Rembert Torhout wordt. “Dat zou mooi zijn”, lacht hij. “maar zover zijn we natuurlijk nog niet. Maar na een achtendertigjarige carrière bij Rembert zie ik dat natuurlijk zitten. Die club ken ik als mijn broekzak, maar dat hoeft geen voordeel te betekenen, integendeel”, besluit hij. (GD)

Beker: Zaterdag 30 oktober om 19 u. 30 Ruvo Ruddervoorde – Packo Zedelgem B in Ridefort.

Competitie: Zaterdag 13 november om 19 u. 30 Ruvo Ruddervoorde – Packo Zedelgem B in Ridefort.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.