Oververdiende kampioen Sint Joris in vierde provinciale C

"Ik ben ontzettend trots op mijn ploegje, nu mag het dag eraf!", klonk het bij een overgelukkige coach Geert Tas. © GD

Na een indrukwekkende reeks van 21 overwinningen op een rij, kon Sint-Joris Ten Distel een orgelpunt plaatsen door Slovo Brugge B te kloppen en zo de titel mee naar Beernem te nemen. Het zou een mijlpaal betekenen in het bestaan van de club want de vorige titel dateert al van een paar tiental jaar geleden.

Slovo had vooraf aangekondigd dat ze er heel sterk in geloofden om roet in het eten te gooien bij hun bezoekers en startten het best aan de wedstrijd. Maar meer dan een tweepuntenkloof zat er niet in. De wedstrijd ging gelijk op maar het was toch de thuisploeg die twee setpunten kon versieren. Tweemaal zette Sint-Joris de scheve situatie recht en won toch nog een eerste zwaar bevochten set (0-1).

De tweede set werd dan volledig in het voordeel van Slovo beslecht. In een tussensprintje zette de thuisploeg een 17-13 op het bord en kon die voorsprong behouden tot het einde (25-17).

Vanaf de derde set was het academisch volleybal plots ver te zoeken. Er werden veel fouten gemaakt aan beide kanten en het was uiteindelijk de ervaring van Sint-Joris die de doorslag gaf. Telkens werd een kloof geslagen met listige balletjes net over het net, veel opslagdruk waarbij er wel veel opslagen verloren gingen bij Slovo. Dit resulteerde in set drie in een 20-25 en in set vier was het vaatje volledig leeg bij de thuisploeg (15-25) en kon Sint-Joris de champagne ontkurken.