Oudste jeugdspelers van Rembert en VKt Torhout hervatten de trainingen: “Iedereen is bijzonder gemotiveerd”

De min-13-jarigen hebben eigenlijk gewoon verder getraind in kleine groepen. (foto PD)
De min-13-jarigen hebben eigenlijk gewoon verder getraind in kleine groepen. (foto PD)
Redactie KW

De volleybalcompetitie voor de jeugdploegen ligt ondertussen al enkele maanden stil, maar gelukkig mogen sinds enkele weken ook de oudste jeugdspelers opnieuw trainen. Bij de Torhoutse volleybalclubs doet men er alles aan om ook voor hen zinvolle activiteiten te organiseren.

Peter Debruyne, jeugdcoördinator bij Rembert, vertelt enthousiast dat er voor de jongste leeftijdsgroepen eigenlijk geen onderbreking was. “Onze min-13-jarigen hebben eigenlijk gewoon verder getraind in kleine groepen. Zo goed als alle kinderen kozen voor volleybal als favoriete hobby en ook de ouders waren tevreden en erkentelijk omdat hun kinderen konden blijven sporten. Onze oudere jeugdspelers hebben we altijd online trainingen bezorgd en fysieke opdrachten laten uitvoeren. Sinds enkele weken organiseren we voor hen buitentrainingen op het beachvolleyveld van de gemeente. Het blijft een noodoplossing want zaalvolley is helemaal niet hetzelfde als beachvolleybal. Gelukkig zijn die jongens heel erg gemotiveerd en verwachten we geen grote problemen door deze lange onderbreking. Van zodra we weer in de zaal mogen, hervatten we natuurlijk de normale trainingen.”

Weinigen haakten af

Pascale Marichal, al heel wat jaren jeugdcoördinator bij de dames van VKt Torhout, is vooral blij dat er na dit coronajaar weinig jonge speelsters zullen afhaken. “Voor de jongste groepen was er eigenlijk nooit een probleem om te blijven doortrainen. In kleine groepjes of met twee trainers konden we alles coronaveilig organiseren. Voor de oudsten organiseren we al enkele maanden trainingen op afstand, maar sinds enkele weken combineren we beachvolley met fysieke oefeningen. Het is opvallend dat iedereen heel blij is om elkaar terug te zien maar ook de goesting om terug te volleyballen is duidelijk aanwezig. Welke de gevolgen zijn van dit coronajaar voor deze jonge speelsters is moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat hun enthousiasme veel goed kan maken. Van onze 140 jeugdspeelsters zijn er maar enkele meisjes die niet opdaagden op de trainingen.” (PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.