Opvallend: Black and White Lendelede verliest twee spelers aan concurrent Marke-Webis

Opposite Thomas Vandenberghe en middenman Wouter Hollez spelen volgend seizoen niet langer in zwart en wit, maar in het groen van reeksgenoot Marke-Webis. Beide ploegen maken nog kans op de titel in Liga B én spelen komend weekend bovendien een onderlinge topper.

Thomas Vandenberghe en Wouter Hollez, hier met Lendelede aan de slag tegen Puurs, verruilen Lendelede voor cocurrent Marke-Webis. © VDB

Het was een samenloop van omstandigheden die me aanzette tot deze overstap, niet één specifieke reden. Bovendien is het binnen de club al een week bekend”, aldus opposite Thomas Vandenberghe (27), die in Torhout woont. “De komst van de nieuwe trainster Mieke Moyaert was alvast niet doorslaggevend. Ik heb nooit problemen gehad met haar – ik ken Mieke al van vroeger in Torhout – en ben sowieso flexibel op dat vlak.”

Volgens de laatste officiële uitspraken wil geen enkele van de vijf titelkandidaten ook effectief promoveren

De match tegen Marke-Webis benader ik alvast zoals een andere match: ik speel altijd om te winnen. Nu kan de inzet op het einde van de rit wel belangrijker zijn, maar met eventuele promotie naar Liga A ben ik niet bezig. Nijvel heeft voorlopig de beste kaarten in handen en volgens de laatste officiële uitspraken wil geen enkele van de vijf titelkandidaten ook effectief promoveren. Geen idee of dat intussen al veranderd is.”

Ook Wouter Hollez (33) is een geboren Torhoutenaar én jeugdproduct van Rembert Torhout. De middenman, die momenteel in Zwevezele woont, trekt volgend seizoen net als Vandenberghe naar Marke-Webis.

Zondag 31 maart om 18 uur: Marke-Webis A – Black and White Company Lendelede A

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.