Ook Heren B Optima Lendelede maken zich sterk naar eerste provinciale te promoveren

Het Heren B-team van Optima Lendelede op training. (Foto WVS)
Wouter Vander Stricht

Woensdagavond verzekerde het Dames B-team van VT Optima Lendelede zich na winst in de testwedstrijd tegen Ruiselede van een ticket voor eerste provinciale. Maar ook het Heren B-team maakt zich sterk te promoveren, omdat ze de bevestiging kregen dat eersteprovincialer Ruiselede ermee ophoudt.

Het zou dan ook de tweede promotie op rij zijn voor het Heren B-team. In tweede provinciale eindigden ze dit jaar derde. Packo Zedelgem C wist in de titelstrijd nipt Packo Zedelgem B af te houden. Het Zedelgemse C-team promoveert dus sowieso als kampioen.

Maar een rekensommetje leert dat er straks drie stijgers zullen zijn. “Er komen alleszins drie plaatsen vrij in eerste provinciale”, klinkt het bij Lendelede. Als elfde blijft VT Diksmuide in tweede divisie, er komt dus geen West-Vlaamse zakker in eerste provinciale terecht. Uit eerste provinciale verdwijnt wel kampioen Citivo Gits en hekkensluiter Oudenburg-Gistel. “We kregen woensdagavond van de voorzittter van Ruiselede de bevestiging dat ze stoppen met hun eersteprovincialer. Dat betekent dat er dus een extra plaats vrijkomt in eerste provinciale. Naast de twee Zedelgemse ploegen kunnen wij dus mee naar eerste provinciale stijgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.