Onvolledig Hermes Oostende gaat kopje onder bij leider Asterix

Met een 3-0-nederlaag bij uittredend landskampioen Asterix Beveren sloot bekerwinnaar Hermes Oostende de reguliere competitie af. © VDB
Redactie KW

Met een 3-0-nederlaag bij uittredend landskampioen Asterix Beveren sloot bekerwinnaar Hermes Oostende de reguliere competitie af. De groen-gelen eindigen deze fase als vierde gerangschikte.

Hermes liet Jasmien Biebauw (knie), Jitse Verbinnen (schouder) en Amber De Tant (enkel) rusten. Men wou met deze drie titularissen geen risico’s nemen met het oog op de playoffs. Joke Hoeyberghs, Nina Coolman, Maureen van der Woude, Kaat De Boeck, Basia Zakoscielna, Kaat De Boeck en Angie Bland vormden de basis. Libero was Nathalie De Wulf. Hermes speelde vrijuit en bleef in de eerste set tot 16-15 in het spoor van de landskampioenen. Asterix reageerde echter kordaat naar 21-16 en 25-17.

De groen-gelen bogen in set twee een 8-6-achterstand in een 13-16-voorsprong om. De Waaslanders antwoordden echte met een 12-3-rush. Zo kantelde de score via 21-18 naar 25-19. In de derde set nam een heel efficiënt Asterix meteen een flinke voorsprong: 8-3 en 16-6. Via 21-14 werd het 25-15 aan de eindmeet.

Nina Coolman was de Oostendse topschutter met 10 puntjes. Basia Zakoscielna en Maureen van der Woude produceerden elk 8 stuks.

Zo eindigt Hermes Oostende de reguliere competitie op de vierde plaats. Limburg United en Asterix Beveren finishen met evenveel punten aan de top. Gent is derde. Volgend weekeinde vangen de play-offs aan. Asterix Avo Beveren, Limburg Ladies, VDK Gent en Hermes Rekkenshop Oostende zijn de deelnemers aan Play-off 1.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier