Ontgoocheling maakt plaats voor focus op play-offs

Lode Blomme

Veel tijd om te blijven stilstaan bij de Europese uitschakeling heeft Knack Roeselare niet. Woensdag komt Maaseik al op bezoek naar Schiervelde, zaterdag speelt Knack uit bij Asse-Lennik. Assistent-coach Steven Vanmedegael, Algemeen Directeur Dirk Specenier, libero Stijn Dejonckheere en kapitein Hendrik Tuerlinckx komen zowat tot dezelfde conclusie.

Assistent-coach Steven Vanmedegael was zwaar ontgoocheld, niet in het minst over het niveau dat de Knackspelers haalden in de terugmatch. “We startten zeer slecht, waardoor zij er natuurlijk in beginnen geloven. We kwamen nooit echt in de wedstrijd en toen dat wel leek te gaan lukken werden we niet geholpen door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters. In Roeselare speelden we een heel goede tweede set (die eindigde op 23-25), kunnen we die verzilveren, dan wordt het 2-0 en zie ik ons thuis met 3-0 of 3-1 winnen. Daar hebben we eigenlijk al de finale verspeeld. We hebben nu nog een doel dit seizoen en kennen de rest van de kalender.”

Ook Algemeen Directeur Dirk Specenier had meer verwacht van de terugwedstrijd in Berlijn. “We moeten eerlijk zijn: we hebben de hele wedstrijd ondergaan. We kwamen nooit in ons spel en op cruciale momenten hadden we dan nog de wedstrijdleiding tegen. Deze wedstrijd doet me een beetje aan de Supercup denken die we in het begin van het seizoen kansloos verloren tegen Asse-Lennik. Het verschil tussen de Belgische top en de Europese subtop werd vanavond pijnlijk duidelijk. Als niet iedereen 100 procent is, kun je een team als Berlijn niet uitschakelen. De Duitsers waren nog beter dan in Roeselare, maar we moeten meteen de knop omdraaien en focussen op woensdag, want dan komt Maaseik op bezoek in de play-offs.

Zelfde verhaal bij libero Stijn Dejonckheere, die samen met zijn ploegmaats eens in het hotel aangekomen na een maaltijd nog een korte analyse van de wedstrijd kreeg van de coaches. “Zo kunnen we puur op de feiten en niet op basis van emotie vaststellen dat Berlijn in Schiervelde eigenlijk zo goed nog niet was. Thuis speelden ze wel een uitstekende wedstrijd, terwijl wij net minder waren dan enkele dagen geleden. Aan de arbitrage heeft het niet gelegen, want ze misten aan beiden kanten, maar dit was alvast geen Europees niveau van hun kant. Sport is vluchtig en je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Morgen gaan we na de terugvlucht meteen fitnessen in het EVC. De focus moet meteen naar de volgende wedstrijd.”

Het laatste woord is voor kapitein Hendrik Tuerlinckx, die eigenlijk wel een sterke wedstrijd speelde. “We moeten eerlijk toegeven dat we in de terugmatch gewoon overklast werden. De heenmatch thuis was erg close en daardoor hadden we heel veel hoop op de finale. Maar het heeft er nooit in gezeten. Enkel in de derde set kunnen we even onze voet naast Berlijn zetten, we komen zelfs 12-13 voor. Spijtig genoeg kunnen we dat dan niet doortrekken. Wel chapeau voor de omkadering hier: wat een evenement was deze terugwedstrijd. Deze teleurstelling moeten we nu even doorslikken, maar over enkele weken zullen we kunnen zeggen dat we een mooie Europese campagne achter de rug hebben: in een bijzonder zware poule sprokkelden we toch 9 punten en na twee mooie matchen tegen Teruel strandden we in de halve finale van de CEV Cup. Alleen de laatste wedstrijd is er eentje in mineur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten