Bondscoach Brecht Van Kerckhove analyseert de tegenstand van de Belgische Red Dragons: "De USA heeft tijdens de Volley Nations League zilver behaald met een team waarbij nogal wat sterkhouders rust gegund werd", analyseert Van Kerckhove de eerste tegenstrever van vrijdag. "Wij deden dat ook met jonge spelers tijdens de Golden European League. Met degelijke oefenwedstrijden tegen Frankrijk, Italië en Polen hebben we getracht om met een meer ervaren team te wennen aan het ritme van de topteams. Onze huidige nationale ploeg had lang stil gelegen, dus uit die oefenduels hebben we veel geleerd."

Amerika met absolute topspelers

De Amerikanen hebben brons gehaald op het WK en zijn nummer twee van de wereld en starten als uitgesproken favoriet. "De selectie van de USA bestaat alleen uit absolute topspelers", beseft de Belgische volleybalcoach. "Alleen wanneer wij met het de Belgische selectie ons allerbeste niveau halen - maar dan ook met iedereen - hebben we een kans. We starten met de rotsvaste overtuiging dat het mogelijk is. We moeten er vooral in geloven. Tijdens de voorbereiding hebben we geen enkele keer het niveau gehaald dat nodig zal zijn om van de USA te winnen. We speelden nooit op onze volle sterkte, want we werden geconfronteerd met te veel blessures. Achteraf gezien heeft dat ons vooral mogelijkheden geboden om de zaken op te lossen. Dat willen we tijdens dit toernooi tonen. De ploeg gaat heel professioneel om met de reeks van tegenslagen."

Nederland thuisploeg

Na Amerika volgt Nederland. Het Oranjegevoel is vanzelfsprekend nergens groter dan in de knotsgekke Rotterdamse Ahoy-arena. De Hollanders kunnen als geen ander voor een apart thuisvoordeel zorgen. "Nederland is geen onbekende voor ons", verklaart Van Kerckhove. "Hun nieuwe spelverdeler wordt volop bestudeerd door mijn scoutingsteam. Later volgt ook een grondige analyse van hun sterke en zwakke punten. Maar eerst ligt de volledige focus op Amerika. We moeten immers die eerste klip omzeilen, anders wordt het heel moeilijk om ons te kwalificeren.

Aziatisch mysterie

De derde tegenstander komt uit Aziatische hoek. "Zuid-Korea is een apart verhaal. Informatie over hun team is moeilijk te vinden. De analisten van de andere landen vragen ons ook om meer details. Gelukkig is dat de derde wedstrijd, zo hebben we twee extra kansen om hun spel te bestuderen. Ze trainen bijvoorbeeld met nummers in plaats van namen op hun shirts. En tijdens een wedstrijd spelen ze dan met andere nummers op hun truitje. Het draait om Aziatische spionage zeker? Ze hanteren een andere speelstijl. We moeten tegen hen ongetwijfeld geduldig opbouwen om te scoren."

Alle wedstrijden van de Belgen worden zowel op één of canvas als op Sporza.be live uitgezonden.

Speelschema:

Vrijdag 9 augustus 19u: België - USA

Zaterdag 10 augustus 16u: België - Nederland

Zondag 11 augustus 19u: België - Zuid Korea

Bondscoach Brecht Van Kerckhove analyseert de tegenstand van de Belgische Red Dragons: "De USA heeft tijdens de Volley Nations League zilver behaald met een team waarbij nogal wat sterkhouders rust gegund werd", analyseert Van Kerckhove de eerste tegenstrever van vrijdag. "Wij deden dat ook met jonge spelers tijdens de Golden European League. Met degelijke oefenwedstrijden tegen Frankrijk, Italië en Polen hebben we getracht om met een meer ervaren team te wennen aan het ritme van de topteams. Onze huidige nationale ploeg had lang stil gelegen, dus uit die oefenduels hebben we veel geleerd."De Amerikanen hebben brons gehaald op het WK en zijn nummer twee van de wereld en starten als uitgesproken favoriet. "De selectie van de USA bestaat alleen uit absolute topspelers", beseft de Belgische volleybalcoach. "Alleen wanneer wij met het de Belgische selectie ons allerbeste niveau halen - maar dan ook met iedereen - hebben we een kans. We starten met de rotsvaste overtuiging dat het mogelijk is. We moeten er vooral in geloven. Tijdens de voorbereiding hebben we geen enkele keer het niveau gehaald dat nodig zal zijn om van de USA te winnen. We speelden nooit op onze volle sterkte, want we werden geconfronteerd met te veel blessures. Achteraf gezien heeft dat ons vooral mogelijkheden geboden om de zaken op te lossen. Dat willen we tijdens dit toernooi tonen. De ploeg gaat heel professioneel om met de reeks van tegenslagen."Na Amerika volgt Nederland. Het Oranjegevoel is vanzelfsprekend nergens groter dan in de knotsgekke Rotterdamse Ahoy-arena. De Hollanders kunnen als geen ander voor een apart thuisvoordeel zorgen. "Nederland is geen onbekende voor ons", verklaart Van Kerckhove. "Hun nieuwe spelverdeler wordt volop bestudeerd door mijn scoutingsteam. Later volgt ook een grondige analyse van hun sterke en zwakke punten. Maar eerst ligt de volledige focus op Amerika. We moeten immers die eerste klip omzeilen, anders wordt het heel moeilijk om ons te kwalificeren. De derde tegenstander komt uit Aziatische hoek. "Zuid-Korea is een apart verhaal. Informatie over hun team is moeilijk te vinden. De analisten van de andere landen vragen ons ook om meer details. Gelukkig is dat de derde wedstrijd, zo hebben we twee extra kansen om hun spel te bestuderen. Ze trainen bijvoorbeeld met nummers in plaats van namen op hun shirts. En tijdens een wedstrijd spelen ze dan met andere nummers op hun truitje. Het draait om Aziatische spionage zeker? Ze hanteren een andere speelstijl. We moeten tegen hen ongetwijfeld geduldig opbouwen om te scoren."Alle wedstrijden van de Belgen worden zowel op één of canvas als op Sporza.be live uitgezonden.Speelschema:Vrijdag 9 augustus 19u: België - USAZaterdag 10 augustus 16u: België - NederlandZondag 11 augustus 19u: België - Zuid Korea