Olva Brugge krijgt leider Oudenaarde op bezoek

Stijn Vancoppenolle is terug na een zware blessure.
Redactie KW

Olva heeft na een indrukwekkende reeks overwinningen plots terug last van enkele zandkorrels tussen de raderen. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en plots komt die derde plaats in het klassement onder druk te staan. Vooral die nederlaag thuis tegen Kalken, negende in de stand, was een opmerkelijk puntenverlies. Toch blijft coach Wim Vande Ryse positief.

“Ondanks een serieuze blessurelast loopt het naar wens”, stelt hij. “Ons doel was top vijf en momenteel staan we derde. Niettegenstaande dat we maar twee matchen voltallig waren. Momenteel hebben we nog acht fitte spelers van de twaalf en hopelijk kunnen we binnenkort een aantal geblesseerden recupereren.”

Een man die het in het begin van het seizoen moeilijk had om op zijn niveau te komen, is Stijn Vancoppenolle (25), middenman van het team. “Het klopt dat mijn seizoen vorig jaar in mineur begon. Ik raakte op het eind van vorig seizoen nogal zwaar geblesseerd aan mijn enkel en moest zelfs een tijdje in het gips. Maar dat is nu verleden tijd en gelukkig blijf ik gespaard op dat vlak.”

De indrukwekkende reeks van negen overwinningen relativeert hij dan ook moeiteloos. “Tijdens die reeks mogen we wel stellen dat we Dame Fortuna soms aan onze zijde hadden, zonder onze prestatie te willen minimaliseren. Als de bal viel, dan kon je er donder op zeggen dat hij net binnen viel voor ons of net erbuiten voor onze tegenstrever. Dat tikkeltje geluk hebben we nu duidelijk gemist bij onze laatste drie nederlagen. Misschien hebben we ook iets te veel naar achteren geleund en gedacht het komt wel goed, maar zo werkt dat niet natuurlijk. Als de belangrijke punten gespeeld moeten worden, dan moet je ervoor gaan. Anders verlies je gegarandeerd.”

Dit weekend komt leider Oudenaarde op bezoek in Sport Vlaanderen. “Ginds hebben we ze kunnen verrassen”, lacht Stijn. We verloren wel de eerste set, maar dan gingen we erop en erover. Dit weekend zal het een andere match zijn. Oudenaarde ruikt de titel en zal uiterst geconcentreerd op het veld staan. Het wordt ongetwijfeld een aartsmoeilijke match op het scherp van de snee. Na ons reeksje heeft de leiding de ambitie wat bijgesteld naar top drie en ik vind dat we dit ook moeten doen. Dat zijn we aan onszelf verplicht.”

Stijn is een jeugdproduct van Olva. “Mijn eerste toetsen heb ik hier geleerd, maar rond mijn vijftiende ben ik naar de Topsportschool in Vilvoorde vertrokken waar ik mijn middelbaar behaalde en in Vilvoorde volleybalde. Bij aanvang van mijn hogere studies keerde ik terug naar Olva en speel er ondertussen nog altijd. Eens Olva, altijd Olva zeker?” (GD)

Zaterdag 24 februari om 20 uur: Olva Brugge Forza Evo D’Hondt Oudenaarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier