OLVA Brugge D kampioen derde provinciale volleybal

© GD
Redactie KW

Met een droge 3-0 pakte Olva D de titel in derde provinciale. De laatste nodige drie punten werden zondagmiddag behaald tegen een piepjong Moorslede dat er eigenlijk niet aan te pas kwam. In minder dan een uurtje stond de eindstand op het scorebord. Setstanden waren (25-8/25-12/25-5).

Het was voornamelijk de aanvalskracht van Olva die de doorslag heeft gegeven. Brecht Vermeersch, Bart Lehouck en Job Verpoorte waren bij momenten niet te stoppen aan het net. Bert Blomme speelde een secure wedstrijd in het achterveld als libero en als Wannes Wittewrongel als passeur ook nog nu en dan een puntje meepikt, is het duidelijk dat er geen kruid opgewassen was tegen deze ploeg dit seizoen.

De algemene statistieken ogen nog indrukwekkender. Deze laatste zege was de 23ste op 23 gespeelde wedstrijden. In totaal speelde de ploeg 70 sets en verloren er eentje op hun naaste achtervolger Poperinge B.

“En toch waren we tot vorige week niet zeker van deze titel, hoe vreemd het ook klinkt”, vertelt Frederik Vandewalle na afloop van de wedstrijd. “Het is enkel door het puntenverlies van vorige week door Poperinge dat we vandaag genoeg hadden aan een 3-0 of 3-1 overwinning. Was dit niet voorgevallen, dan moesten we volgende week nog vol aan de bak tegen dit Poperinge in onze laatste thuismatch. Loopt dit dan mis, zijn we de titel ook nog kwijt. Gelukkig is het zover niet moeten komen”, besluit hij.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier