Noor Debouck gaat aan de slag bij topclub Asterix Avo Beveren: “Kans die ik wel moest grijpen”

Noor Debouck mist momenteel het competitiegevoel.© (Foto RB)
Noor Debouck mist momenteel het competitiegevoel.© (Foto RB)
Redactie KW

Dat Vlamvo Vlamertinge een kweekvijver is voor jong volleybaltalent wordt door de transfer van de amper 15-jarige Noor Debouck naar de absolute topclub Asterix Avo nog eens in de verf gezet. De Vlamertingse libero staat te popelen om aan het nieuwe avontuur te beginnen.

Noor Debouck uit Langemark maakte twee seizoenen geleden de overstap van Vlamvo Vlamertinge naar de Vilvoordse Topsportschool. Ze is ondertussen ook een vaste waarde bij de Young Yellow Tigers en haar sterke prestaties zijn ook de Belgische topploegen niet ontgaan. De jonge volleybalster maakt komend seizoen de overstap naar Asterix Avo Beveren, dat de voorbije tien seizoenen grossiert in titels en bekers. “Het is voor mij een grote eer en een niet te missen kans om te kunnen volleyballen voor de beste Belgische damesploeg”, glundert Noor Debouck.

“Ik heb er wel lang over nagedacht want op mijn leeftijd is het vooral belangrijk om wedstrijden te kunnen spelen. Bij Asterix heb je nu eenmaal die garantie niet. Toen het duidelijk werd dat ik nog steeds wedstrijden mocht spelen bij mijn huidige ploeg Topsportschool Vilvoorde was de beslissing vlug gemaakt. Ik blijf op dinsdag en donderdag trainen bij de Topsportschool, de overige dagen ga ik bij Asterix aan de slag. Ik zal daar op zeer hoog niveau trainen en hoop veel te kunnen opsteken van eerste libero Britt Rampelberg”, vertelt Noor enthousiast.

Ik hoop om veel te kunnen opsteken van de beste speelsters van het land

“Of er veel stress mee zal gemoeid zijn? Ik moet toegeven dat ik wel een beetje een stresskonijn ben. Maar mijn ploeggenotes Anna Koulberg en Jana Thierens maken samen met mij de overstap, dat zal al veel helpen. (lacht) Ik voelde gewoon dat ik deze kans met beide handen moest grijpen, misschien komt die wel nooit meer terug.”

Noor Debouck heeft zowel op de korte als de lange termijn de nodige ambities in het volleybal, maar de talentvolle libero houdt tegelijk ook de voeten stevig op de grond. “Ik wil vooral speltechnisch nog de nodige stappen zetten, en als ik kan trainen met de beste speelsters van het land moet dat zeker lukken. Ik verwacht dat de aanpak bij Asterix nog professioneler zal zijn dan in de Topsportschool, en dat kan mij enkel ten goede komen. Of het mijn ambitie is om de top in België te bereiken? Het is alvast een droom en ik zal alles doen wat in mijn mogelijkheden ligt om die droom te verwezenlijken. Ik word in juni pas 16, het is belangrijk om geen stappen over te slaan”, weet Noor.

Young Yellow Tigers

Met de Vilvoordse Topsportschool kon Noor, in tegenstelling tot de eerste lockdown, nu wel blijven trainen maar het competitiegevoel blijft een gemis. “We hebben ontegensprekelijk tijd verloren op speltechnisch vlak. Vorig jaar moest ik een hele tijd van thuis uit trainen. Met de bal tegen de muur en met elastieken en zo, verre van ideaal. Nu proberen we positief te blijven, wij mogen tijdens deze tweede lockdown tenminste nog in zaal trainen. Maar we willen toch vooral wedstrijden spelen, ook al is het maar eens onder elkaar op training”, zegt Noor.

“Wat ik nog het meest mis, zijn de stages met de Young Yellow Tigers. De voorbije seizoenen waren mijn ploeggenotes en tegenstanders telkens ouder dan ik. Dan doet het deugd om bij de Young Tigers eens met en tegen leeftijdsgenoten te spelen. Dat ik ook bij de Tigers de kleinste van de ploeg ben? Geloof me, ik ben het ondertussen gewoon geworden”, lacht Noor. (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.