Nog geen zekerheid over Hermes-Asterix van komend weekend

Het is onzeker of Hermes Oostende zaterdag een competitiematch kan spelen. © PR
Redactie KW

De Liga van het vrouwenvolley kreeg een geschreven akkoord van het kabinet van minister Ben Weyts om de ligacompetitie te kunnen hervatten mits voldaan wordt aan alle voorwaarden van een protocol dat identiek is voor alle indoorcompetities.

Deze hervatting is toegestaan in het kader van de uitzonderingsmaatregel die de minister toestaat voor de hoogst spelende ploegen, zowel bij de heren als de dames. Uiteraard is het ook nog wachten op het groen licht van de Waalse minister van sport. Na twee uitgestelde speeldagen is onder voorbehoud de eerste speeldag van het nieuwe seizoen gepland in het weekend van 31 oktober en 1 november.

Topper van die openingsspeeldag is Hermes Oostende-Asterix Beveren, de heruitgave van de vorige bekerfinale. Het lijkt echter onmogelijk dat alle ploegen binnen enkele dagen al alle punten van het protocol kunnen naleven. Bovendien kan je je afvragen of het wel verantwoord is om in deze gezondheidscrisis toch te spelen. Woensdag komt de liga van het vrouwenvolley samen. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier