Nipte bellewinst voor B&W C Lendelede tegen Haacht

© foto VDB

Pittige partij met heel wat ambiance in Lendelede dat maar met het kleinste verschil in de belle kon winnen van het zesde geklasseerde Haacht. De bezoekers kwamen overigens twee keer op setvoorsprong.

De inleidende set was voor de bezoekers die vooral in verdediging en blokorganisatie uitblonken en daarbij Paulides in het blok konden vastzetten. Lendelede haalde overigens zijn betere niveau niet en alleen opposite Vandenberghe kon voor aanvallend tegengewicht zorgen.

Haacht won met 21-25 de inleidende set waar de thuisploeg met het kleinste verschil op 29-27 kon gelijkstellen. Daarvoor moest Lendelede wel enkele setballen van de bezoekers neutraliseren. De derde beurt verdubbelden de bezoekers overtuigend met 21-25 en in een van Lendeleedse kant betere vierde beurt konden de plaatselijken even gemotiveerd met 25-20 de beslissende set afdwingen.

Daarin ging het gelijk op. Lendelede wisselde met een 8-7 bonus van veld om uiteindelijk met 15-13 de dagzege mee te pakken.