Nieuwe mensen achter Par-ky Menen hebben budget bijna rond

Redactie KW

Na het afhaken van Pierre Vandeputte als mecenas stapelden er zich donkere wolken boven het voortbestaan van Par-ky Menen op. Maar eerstdaags hoopt men witte rook te zien.

Ex-manager van Par-ky Anne Verhelst is een van de drijvende krachten achter de wederopstanding. “Of het klopt dat er eerstdaags aangekondigd wordt dat de club blijft bestaan?” lacht ze. “Ik hoop het. Maandag 1 april – en dat is geen grap – is er een volgende vergadering en hopen we goed nieuws te mogen aankondigen. Toen Pierre (Vandeputte, red.) enkele maanden geleden liet weten zijn geld uit de club te halen, hebben we een werkgroep opgestart om het voortbestaan van de club te garanderen. Ons eerste doel was en is het budget rond krijgen. Pas als we daarin slagen, geven we een ‘go’ om voort te doen.”

Dat vooropgestelde budget bedraagt 350.000 euro. “En daarvan hebben we nu zo’n 80 procent rond”, bekent Anne Verhelst. “Met een kleiner budget zou het ook lukken, maar we willen een competitieve ploeg in lijn brengen, een die evenwaardig is aan het huidige team. Dat is ook een eis van de mensen van Par-ky, die naamsponsor blijven. We zijn met tal van dossiers bezig. Een sponsor lanceerde al een actie dat iedere sponsor een potentiële investeerder naar een van onze thuismatchen moet meebrengen. Vorig weekend maakten we tegen Aalst in elk geval al mooie reclame voor onze ploeg, ik hoop dat de spelers dat zaterdag tegen Knack Roeselare kunnen herhalen”, lacht Anne. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier