Nieuwe Europese federatie moet volleybal verder professionaliseren

Redactie KW

De Volleyball Leagues Association (VLA) wordt opgericht met de nationale erkende Liga’s van Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Polen als eerste landen.

De leden van de VLA onderschrijven samen het belang van een sterke eigen competitie. De Liga’s van Italië, België, Duitsland en Frankrijk voeren een beleid om de volleybalsport verder te professionaliseren door zelf hun competitie, beker en supercup te organiseren, door te investeren in nieuwe technologieën, door in te zetten op bereik, door meetinstrumenten te installeren. De Liga’s uit Italië, België, Duitsland en Frankrijk hebben aangedrongen bij Philippe Boone om het voorzitterschap te willen aanvaarden omwille van zijn taalvaardigheid, daadkracht en diplomatische manier van handelen.

De aanvragen van enkele andere landen zijn ondertussen ook in bespreking. Ieder land werd door het FIVB gevraagd om zijn eigen Liga op te richten om de belangen van de clubs te behartigen. De Belgische EuroMillions League doet dit professioneler dan ooit, staat sterker dan ooit, maar er is nog een lange weg te gaan. De VLA wil op zijn beurt als Europese vertegenwoordiger in gesprek gaan met het CEV en de FIVB om een evenwicht te vinden tussen de clubcompetities en de competities met de nationale ploegen. Er wordt gezocht naar een evenwicht op het vlak van kalender, gezondheid en belasting van de spelers en de financiële haalbaarheid voor de loonverstrekkers van spelers, namelijk de clubs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier