In de eerste set leken de Polen echter greep te krijgen op de wedstrijd langs topscoorster Smarzek en uitblinkster Stysiak (18 jaar en 1m98), maar een dode tijd van coach Vande Broek bij 5-10 bracht weer meer evenwicht dankzij de klassieke aanvalsdrift van Herbots en enkele blocks van een gemotiveerde Dominika Sobolska (15-16). Het was echter het genoemde Poolse duo dat de beginset in hun voordeel beslechtte, ook al wegens een ietsje te veel Belgische foutjes.

Het was 'helpen of verzuipen' geblazen bij de Yellow Tigers bij de geviseerde opslagdruk van de Polen in het begin van de tweede set (2-6). Celine Van Gestel en Kaja Grobelna leken hun ploeg opnieuw in de match te brengen, maar een gecontesteerde 4-8 hield het verschil groot. Geen probleem voor een nog meer gemotiveerd Belgisch team, dat via opslagen van Marlies Janssens weer voor evenwicht zorgde (10-10). Het werd nu even heel spannend met de lange Stysiak aan de ene kant, Janssens, Herbots en bloks en een lange geslaagde rally afgewerkt door Sobolska aan de andere kant. Zowaar 21-19 voor de Belgen en een gefrustreerde Poolse coach, die even later moest toezien hoe een blokkende Marlies Janssens de stand in evenwicht bracht.

De moegestreden Yellow Tigers leden even aan concentratieverlies tijdens de derde set, maakten te gemakkelijke fouten en die kansen lieten de Poolse speelsters niet liggen om tot 10-16 weg te spurten en even later ook die set in de wacht te slepen, ondanks een lichte enkelblessure van Smarzek.

In het begin van de vierde set legde Stysiak de zwakte bloot van de Belgische verdediging met enkele opslagkanjers (4-8). De Belgische speelsters vochten nog wel terug langs Van Gestel, Janssens en... uiteraard Herbots. Bij 15-15 leek alles te herdoen, maar enkele 'challengers' in het nadeel van onze landgenoten beslisten er anders over. De verdediging van de Yellow Tigers werd weer zwaar onder vuur genomen, Stragier bracht nog 21-21 op de bordjes, Van Gestel zorgde slim voor een 23-23, maar het was het Poolse blok dat winst op de Kortrijkse vloer timmerde.

Sets: 22-25; 25-21; 18-25; 23-25

België:Herbots 14, Van Gestel 14, Grobelna 14, Sobolska 8, Janssens 8, I. Van de Vyver 2, libero Guilliams. Kwamen in: Valkenborg, Stragier 1, Van Avermaet 1, Rampelberg, Van Sas

In de eerste set leken de Polen echter greep te krijgen op de wedstrijd langs topscoorster Smarzek en uitblinkster Stysiak (18 jaar en 1m98), maar een dode tijd van coach Vande Broek bij 5-10 bracht weer meer evenwicht dankzij de klassieke aanvalsdrift van Herbots en enkele blocks van een gemotiveerde Dominika Sobolska (15-16). Het was echter het genoemde Poolse duo dat de beginset in hun voordeel beslechtte, ook al wegens een ietsje te veel Belgische foutjes.Het was 'helpen of verzuipen' geblazen bij de Yellow Tigers bij de geviseerde opslagdruk van de Polen in het begin van de tweede set (2-6). Celine Van Gestel en Kaja Grobelna leken hun ploeg opnieuw in de match te brengen, maar een gecontesteerde 4-8 hield het verschil groot. Geen probleem voor een nog meer gemotiveerd Belgisch team, dat via opslagen van Marlies Janssens weer voor evenwicht zorgde (10-10). Het werd nu even heel spannend met de lange Stysiak aan de ene kant, Janssens, Herbots en bloks en een lange geslaagde rally afgewerkt door Sobolska aan de andere kant. Zowaar 21-19 voor de Belgen en een gefrustreerde Poolse coach, die even later moest toezien hoe een blokkende Marlies Janssens de stand in evenwicht bracht.De moegestreden Yellow Tigers leden even aan concentratieverlies tijdens de derde set, maakten te gemakkelijke fouten en die kansen lieten de Poolse speelsters niet liggen om tot 10-16 weg te spurten en even later ook die set in de wacht te slepen, ondanks een lichte enkelblessure van Smarzek.In het begin van de vierde set legde Stysiak de zwakte bloot van de Belgische verdediging met enkele opslagkanjers (4-8). De Belgische speelsters vochten nog wel terug langs Van Gestel, Janssens en... uiteraard Herbots. Bij 15-15 leek alles te herdoen, maar enkele 'challengers' in het nadeel van onze landgenoten beslisten er anders over. De verdediging van de Yellow Tigers werd weer zwaar onder vuur genomen, Stragier bracht nog 21-21 op de bordjes, Van Gestel zorgde slim voor een 23-23, maar het was het Poolse blok dat winst op de Kortrijkse vloer timmerde.