Nel Sercu en Bevo Roeselare A hebben het zelf in handen

Met nog twee wedstrijden te spelen en een bonus van twee punten op Tielt pakt Bevo A in eerste divisie B het resterend luik van twee wedstrijden aan. Zaterdag reist Bevo naar het zesde geklasseerde Stekene. Op de slotdag staat Bevo-Tielt gepland.

“De druk bij Tielt is groter”, weet Nel Sercu. (Foto Bart) © “De druk bij Tielt is groter”, weet Nel Sercu. (Foto Bart)

“We willen die promotie naar Liga B. Ook de club zelf ventileert die ambitie. Al lag de lat zo hoog niet begin dit seizoen”, stelt Nel Sercu. De nog altijd maar 21-jarige studente maatschappelijke veiligheid aan Vives Kortrijk maakt al zowat zes jaar de dienst uit bij Bevo. “Vorig jaar was het wél de ambitie om de top te spelen. In het tussenseizoen verlieten de meest ervaren speelsters ons en met de jonge kern van nu was een nieuwe ploeg bouwen en een plaats in de middenmoot halen de ambitie.”

“In de terugronde kenden we een dipje, want we speelden dan vooral uitwedstrijden”

Het klikte meteen in deze jonge ploeg. Wij bleven maar winnen. Daarin hielp de kalender ons, want in de heenronde speelden we maar liefst negen thuiswedstrijden tegen twee confrontaties op verplaatsing. In de terugronde kregen we een dipje, want we speelden dan vooral uitwedstrijden.”

We kregen het als leider bijzonder moeilijk, verloren op Herzele en dreigden met een uitcomplex opgezadeld te worden. Tot we in de wedstrijd op Gent midden februari een 2-0-achterstand konden omzetten naar bellewinst. Dat gaf ons mentaal een boost en we konden weer knokken om de punten.”

Dit weekend kampioen?

Bevo kan zelfs dit weekend al kampioen worden. Als er gewonnen wordt op Stekene en Tielt thuis tegen het negende geklasseerde Nieuwerkerken punten laat. “Aan dat scenario denken we niet eens. Eerst zorgen dat wij de klip op Stekene zonder kleerscheuren ronden. Maar de druk bij Tielt is wel groter, want zij moeten beide wedstrijden winnen.”

(RBD)

Zaterdag 14 april om 20.30 uur: Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas – Bevo Beobank Roeselare A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.