Naar bekerfinale Knack Roeselare – Decospan Menen? Het kan zomaar

In het seizoen 2018-2019 ging de beker van België volleybal naar Roeselare. © belga
Redactie KW

Volley Belgium profiteerde van het EK 2019 om de volledige loting van de Belgische beker te organiseren. Zoveel is daarin duidelijk, het kan nooit tot een finale Maaseik – Roeselare komen want als beiden doorstoten naar de halve finale moeten zij net als vorig seizoen onderling uitmaken wie de finale speelt. Beiden zijn met Lindemans Aalst en Decospan Menen beschermde reekshoofden die elkaar niet voor die halve eindstrijd kunnen ontmoeten. Een finale Roeselare -Menen ligt dus wel in de mogelijkheden.

De voorronden worden van 19 tot 22 september gespeeld. Liga B-ploeg Lendelede moet naar reeksgenoot Haacht, Marke/Webis krijgt eerstenationaler Hasselt op bezoek en Rembert Torhout trekt naar Antwerpen dat in de B-reeks van 1ste nationale uitkomt. In de zestiende finales die gespeeld worden op 28-29 september kan Marke/Webis – Rembert Torhout een leuke affiche zijn.

Knack Roeselare moet in de achtste finales naar Caruur Gent. Decospan Menen moet daarin normaliter naar Guibertin.

Dames

Ook bij de dames wordt er met beschermde reekshoofden gewerkt. Die moeten wel eerst op verplaatsing, maar kunnen elkaar alleen maar ten vroegste in de halve finale treffen. Aan de ene kant zijn dat As/Tongeren en Asterix Beveren, aan de andere kant VDK Gent en Hermes Oostende.

Lendelede opent de achtste finales bij de winnaar van VKT Torhout – Haasrode/Leuven. Bevo Roeselare A reist naar Noorderkempen om bij plaatsing de winnaar van Kalmthout – Zandhoven te treffen. Hermes Oostende zal in de kwartfinale normaliter naar Michelbeke moeten.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier