Moedig VKt Torhout A verliest met ruime cijfers in Kalmthout

VKT Torhout A: Stefaan Decoster en enkele speelsters (archiefbeeld) © VDB

Na een lange reeks thuiswedstrijden moesten de dames van VKt A meteen een verre trip maken naar het derde geklasseerde Kalmthout. De ploeg uit de Kempen had zich in het tussenseizoen serieus versterkt zodat coach Stefaan Decoster niet onmiddellijk op puntenwinst rekende.

Onder druk van de gevarieerde opslagen van de thuisploeg kende Torhout een moeilijke start (10-3). Gaandeweg slaagde VKt er echter in om met enkele mooie combinaties toch wat dichterbij komen (16-12). Niettegenstaande een prompte reactie van de thuisploeg (18-12) lieten de bezoekers de moed niet zakken. De organisatie raakte stilaan opnieuw op punt en de Torhoutse dames knokten zich opnieuw in de wedstrijd (21-18). VKt kwam zowaar zelfs gelijk (21-21), maar een te hoge foutenlast zorgde er jammer genoeg voor dat de eerste set toch naar de thuisploeg ging (25-21).

Torhout ging in set twee even door op zijn elan en kon tot 5-5 in het spoor van de thuisploeg blijven. Bij 7-6 dienden de bezoekers echter af te haken. Het Kalmthoutse blok stond pal en bij VKt ging het fout in receptie (15-8). De Torhoutse dames kreunden onder het aanvallend geweld van de thuisploeg (19-10) die bovendien ook sterk verdedigde. Niettegenstaande een schuchtere tegenstoot (23-14) werd VKt simpel weggezet met 25-14.

De derde set werd een pijnlijke bedoening voor de bezoekers die ten onder gingen onder de zware opslagdruk van de thuisploeg en amper een vuist konden maken (5-0, 10-4, 17-5). De weinige kansen werden bovendien niet benut en de kopjes gingen naar beneden. Een zeer solide en krachtiger thuisploeg kon makkelijk de punten thuis houden na een derde set die eindigde op 25-10.

Dit verlies had de coach van VKt ongetwijfeld ingecalculeerd, maar volgende week wordt best gewonnen op het veld van staartploeg Blaasveld. Anders dreigt een moeilijk seizoen voor de Torhoutse dames.