Moeder en zoon zijn trouwste supporters van Volley Bredene: “Elk weekend zijn we op post”

Bram Becue en mama Eva Matton missen zelden een wedstrijd. © PDC
Redactie KW

Wie ooit al eens een wedstrijd van Volley Bredene bijwoonde, heeft ongetwijfeld al kennisgemaakt met de twee superfans van de club. Eva Matton (53) en haar zoon Bram Becue (21) missen zelden een wedstrijd van hun favoriete club. De club kan altijd op hun onvoorwaardelijke steun rekenen.

Hoe de liefde voor Volley Bredene begon, weet mama Eva Matton nog alsof het gisteren was. “In een ver verleden heb ik zelf nog gevolleybald in een recreaploeg. Toen onze dochter Laura via school een flyer in handen kreeg om een training bij te wonen, heb ik haar aangemoedigd om de stap te zetten. Het beviel haar en zo ben ik er ook ingerold. Samen met andere ouders brachten we onze kinderen met de auto naar de wedstrijden en zo kreeg ik de volleybalmicrobe te pakken.”

Geen agressiviteit

Ook Bram was snel gewonnen voor de nieuwe hobby van zijn zus Laura. “Toen mijn zus begon te volleyballen, voetbalde ik nog. Toch probeerde ik samen met mijn mama zoveel mogelijk wedstrijden van Laura bij te wonen”, klinkt het.

“Ik vind volleybal een mooie sport. Geen agressiviteit op het veld en meestal spannend van begin tot einde. De sfeer na een wedstrijd in de cafetaria is ook altijd heel leuk. Samen met de spelers wat napraten en iets drinken. Heel vaak verbroederen we ook met de tegenstander.”

Spelers zijn vrienden

“Ik ben ondertussen ook een fervent supporter van beide herenteams”, gaat Bram verder. “Verschillende spelers zijn vrienden geworden. Vaak zetten we samen een stapje in de wereld en daar geniet ik van. Eigenlijk staat mijn hele weekend in het teken van Volley Bredene. Ik mis zo goed als nooit een wedstrijd van mijn zus en als het even kan, maak ik ook tijd vrij om een wedstrijd van de heren mee te pikken.”

Mama Eva Matton bevestigt volmondig de woorden van haar zoon. “In ons gezin staat elk weekend in functie van Volley Bredene. Familiereünies worden gepland op data dat er geen volleybalwedstrijden zijn. We vinden dat geen probleem en zelfs mijn man, die geen fervente supporter is, kan hiermee leven. Hij volgt de prestaties van Laura op de voet, maar woont zelden een wedstrijd bij. Zowel Bram als ikzelf kijken uit naar een weekend dat goed gevuld is met volleybalwedstrijden.”

Clubfotograaf

Positief supporteren is voor de superfans Eva en Bram een heilig principe. “We zijn niet onmiddellijk supporters die veel lawaai maken, maar we beleven elke wedstrijd heel intens”, aldus Bram. “We vinden het belangrijk om iedereen positief te steunen. Vooral in moeilijke momenten tijdens een wedstijd kunnen spelers onze steun goed gebruiken.”

Eva is ook de fotograaf van de club. Ze maakt reportages die ze op de socialemediakanalen van de club plaatst. “Ik vind het belangrijk om als supporter iets te doen voor de club van mijn hart. Zo draag ik ook mijn steentje bij om Volley Bredene te promoten bij mensen die de club niet kennen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.