https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Meteen pittige start voor spelers Decospan VT Menen

Nieuwkomers Trifon Lapkov, Akseli Lankinen, Lowie Stuer en Leonis Dedeyne tussen trainer Frank Depestele. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Dinsdag kwamen de spelers van Decospan VT Menen voor het eerst sinds maart bijeen voor de start van het nieuwe seizoen. Iedereen, ook de vier nieuwkomers, tekende present.

Maandag werden alle spelers en de omkadering nog getest op corona en toen bleek dat iedereen negatief was, konden de groepstrainingen dinsdag veilig hervatten. Trifon Lapkov uit Bulgarije en de Fin Akseli Lankinen zijn de enige buitenlanders is de kern van Frank Depestele.

Leonis Dedeyne (Leuven) en Lowie Stuer (Sète) zijn terug van weggeweest. Wie dacht dat trainer Frank Depestele het rustig zou houden op de eerste trainingsdag, kwam bedrogen uit want na de opwarming en de baloefeningen volgden nog fysieke testen waarin de sprongkracht en de uithouding gemeten werden. En dat in extreme temperaturen. Het was puffen en zweten voor Sinnesael en zijn troepen.

Competitiestart begin oktober

Kapitein Jelle Sinnesael, die aan zijn dertiende seizoen start bij de grensclub, is optimistisch aan de start van het nieuwe volleyjaar. “We kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen, zeker omdat we zo lang aan de kant moesten blijven. Het is nog twijfelachtig in welke omstandigheden de nieuwe competitie zal starten, maar we zien het goed zitten. Als we kunnen meedraaien met de subtop, zal het jaar geslaagd zijn. Hopelijk kunnen we de supporters ook zo snel mogelijk opnieuw verwelkomen in onze Vauban.”

De EuroMillions Volley League start in principe in het weekend van 3 oktober. De eerste 3 matchen trekken de jongens van Frank Depestele naar Leuven, Aalst en Achel om op 24 oktober een eerste keer thuis te spelen. Menen komt pas zo laat in eigen zaal in actie omdat de kleedkamers in de sporthal in volle renovatie zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.