Merle Baasdam helpt Hermes Oostende aan een nieuwe zege op verplaatsing

Merle Baasdam scoorde 34 punten in Antwerpen.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Hermes Rekkenshop Oostende pakte in Antwerpen zijn tweede uitoverwinning op rij en staat nu zesde in de stand met zes punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Na die 2-3-zege heeft Hermes nog steeds het laagste aantal gespeelde wedstrijden uit de Liga.

Hermes kwam héél slecht uit de startblokken tegen Antwerpen dat wel wakker was. Die povere aanvang resulteerde in 8-5- en 16-10-tussenstanden. Dan kwamen de kustladies plots nog opzetten. Dit was een beetje het verhaal van de hele wedstrijd: degelijke tot heel degelijke momenten werden afgewisseld met enorm zwakke momenten. Een zwakke Zakoscielna werd door coach Devos gewisseld voor Zwaanswijk die het veel beter deed. De remonte kwam evenwel net te laat en de thuisploeg kon de eerste set binnenhalen met het kleinste verschil bij 26-24. Bij Hermes Oostende verzorgden vooral Baasdam en Nobel de puntenproductie terwijl bij Antwerpen Cools de bepalende speelster was.

De tweede set bleef Zwaanswijk in de basis voor Zakoscielna. Na 5-8 liet Hermes Antwerpen weer in de set komen bij 15-16. Dan vond de beste speelster op het terrein, namelijk Merle Baasdam, het welletjes en ze scoorde van alle hoeken, ook van achter de 3-meter lijn en Hermes kon besluiten bij 21-25.

De derde set verliep weer in het voordeel van Antwerpen dat bij 16-8 duidelijk setwinst in handen had. Een goede servicebeurt van Misojcic en de inbreng van Baasdam die bleef scoren, 34 (!) punten zaterdagavond, zorgden echter nog voor een totale ommekeer. Hermes kon besluiten bij 24-26.

Tijdens set vier was Zakoscielna weer terug en ze bleef de rest van de wedstrijd staan. De rust had haar duidelijk deugd gedaan want ook Basia begon te scoren en ze eindigde de wedstrijd nog met 16 punten aan 50%. Gezien de slechte start wil dit zeggen dat ze naar het einde toe bijna alles scoorde. Toch was dat onvoldoende want Hermes liet in set vier te snel de oren hangen: 25-17 voor Antwerpen.

Hermes zegevierde in de bellen via 8-10 en 9-12 met 12-15. Wie anders dan Baasdam mocht de wedstrijdbal tegen het parket knallen?

Hermes maakte goed gebruik maakte van zijn drie hoekspeelsters (Zakoscielna, Zwaanswijk en Nobel) die allen een inbreng hadden in deze overwinning. Setter De Leeuw verdeelde goed en vond vooral Baasdam heel vlot voorbij de driemeter-lijn. De eigen foutenlast bleef in bepaalde sets evenwel te hoog en ook de service was beneden alle peil met 17 missers voor 7 aces. Antwerpen telde maar 5 missers voor 9 aces.

Al bij al is een verplaatsing naar de Arenahal nooit een geschenk. Sportief manager Lieven Louagie en zijn groen-gelen waren toch blij twee puntjes te hebben meegenomen naar de middenkust.