Menen zwoegt zich voorbij Oudenaarde naar 1/4e finales

De Vries met de aanval. (Foto MPM)
Redactie KW

Decospan VT Menen heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België na winst in en tegen Oudenaarde. Het werd 1-3 met 22-25, 25-23, 18-25 en 17-25 als setstanden. In de volgende ronde wacht reeksgenoot en het niet te onderschatten Haasrode Leuven.

Menen keerde met gemengde gevoelens terug uit Luik waar het zondag een punt uit handen gaf tegen Borgworm. Alleen een klinkende zege tegen het bescheiden Oudenaarde uit eerste nationale kon bijdragen tot meer positivisme.

Trainer Frank Depestele gaf de voorkeur aan dezelfde spelers die zondag in Borgworm startten met uitzondering van de geblesseerde Ekstrand (enkel). Torhoutenaar Seppe Rotty nam zijn plaats in, hij scoorde ook het eerste punt voor de bezoekers. Maar scoren lukte bijna niet voor de bezoekers die er werkelijk niets van bakten in de aanvangsfase. Depestele greep bij 6-2 al in met een time-out. De supporters in de volgelopen sporthal voor het eerst helemaal uit het dak. Menen bleef maar wat aanmodderen en de fouten opeenstapelen, de tweede opslagmisser voor De Vries stond gelijk aan de 12-10. De bezoekers kwamn pas bij 13-13 op gelijke hoogte nadat Van Durme de antenne viseerde, De Graeve kegelde de bal nadien out en dan stond de muur van De Vries juist afgesteld: 14-16. Niet dat het bezoekende spel dan spectaculair verbeterde maar de 16-20 stond wel op de bordjes. Colson besliste de moeilijke set.

Die laatstgenoemde moest in set twee wel plaats ruimen voor Wannes De Beul maar de felgroene jongens begonnen weer met een 3-0-achterstand, De Vries haalde op het gepaste moment uit met verschroeiende opslagen: 4-8. De bijna traditionele receptiemissers brachten de bezoekers weer in de problemen: 14-14 en natuurlijk dat het thuisvuur weer in de pan sloeg. Even later zelfs 18-17 en het werd pas helemaal heet voor Decospan bij een winnend thuisblok: 22-19. Menen kwam nog bijna terug maar Oudenaarde kon de setwinst toch als een eindzege vieren.

En dat gaf vleugels, zo getuige de snelle 3-0. Gelukkig voor Menen dat De Vries op de juiste momenten scoorde. Ook het blok raakte stilaan op toerental: 11-13 via De Beul en 11-15 via De Vries. Ook de 13-19 en 13-20 waren blokpunten. Ondertussen kwam Colson De Vries even aflossen als opposite, Menen zegezeker in dat spel.

In set vier kwam Menen eindelijk wel eens goed uit de startblokken met Seppe Rotty die meer dan behoorlijk presteerde: 2-5. Sprankelend volleybal werd er niet meer op de mat getoverd, Decospan VT Menen had wel genoeg overschot om de kwalificatie veilig te stellen. Maar dolle taferelen leverde dat niet op bij de spelers die beseffen dat er nog veel werk te verrichten is.

Zaterdag komt Decospan weer in actie. Dit keer in competitieverband tegen het aanzienlijk versterkte Haasrode Leuven. Maar ondanks de aankoop van Seppe Baetens en Lienert Cosemans en het behoud van ex-Red Dragon Gert van Walle konden de Leuvenaars nog geen echte potten breken in de beginfase van de competitie. Hopelijk voor Menen is dat zaterdag niet het geval. De grensclub verwacht veel supporters voor de eerste officiële thuismatch van het seizoen. De vipruimte steekt in een nieuw jas en de vipbar boven is ruimer geworden.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier