https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen zet belangrijke stap richting play-offs

Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Dankzij een 0-3-zege (20-25, 21-25 en 17-25) bij Achel heeft Par-ky een belangrijke optie genomen op de Final 4. Menen leverde een sterke partij af en kan de klus woensdag helemaal afmaken in eigen zaal tegen datzelfde Achel.

Menen bestempelde de confrontatie tegen Achel als match van het jaar. Ook coach Ratko Peris besefte het belang en pakte uit met zijn basisploeg. Om niets aan het toeval over te laten kwam ook jeugdspeler Maxim Libert achter naar Limburg om de ploeg te versterken nadat hij eerst in Zedelgem een bekerwedstrijd moest afwerken. Hij kwam twintig minuten voor de eerste opslag aan.

De furieuze start van Par-ky met in de hoofdrol de blokkende Sinnesael en De Beul resulteerde in een comfortabele 1-10. Ook De Vries was weer goed bij de pinken en wist wel raad met de passes van Folguera. De Nederlander scoorde in het openingsspel 9 punten. Maar Menen zou na de 11-20 toch heel wat gas moeten terugnemen. Peris riep bij 14-20 voor de zekerheid maar een time-out in. De Limburgers naderden nog tot 20-24.

Menen zet belangrijke stap richting play-offs

Achel deed veel beter mee in set twee, al raapte Menen wel een bonus van twee punten bij mekaar (4-6). Ex-Menenspeler Verschueren serveerde dan wel naar 7-7 en de thuisploeg kwam op voorsprong bij 9-8. Heel even maar want Par-ky volleybalde gewoon zeer stevig. Ook de opslagdruk van Menen zorgde voor heel wat averij.

De Vries demonstreerde: 9-10, 9-11 en 9-12. Demirovic voegde daar nog een winnende serve aan toe: 10-14. En opnieuw vond Achel de kracht om terug te vechten. Na een outsmash van de Vries stonden de bordjes weer gelijk (16-16). Gelukkig voor Par-ky kende thuisspeler Polman dan een slecht moment in receptie. Menen liep zo weer vier punten uit en stevende zo af op winst.

Menen zet belangrijke stap richting play-offs

In de derde set staken de Limburgers meteen de neus aan het venster (7-6) en Menen reageerde met een efficiënte aanval van de Vries en een winnende opslag van Ver Eecke. De ingevallen Schouren en Zoodsma dwongen Peris tot een time out en Par-ky moest in de achtervolging: 13-11.

Maar geen paniek bij de jongens van Ratko peris, daarvoor acteerden ze veel te secuur en met veel overtuigingskracht. Demirovic scoorde eerst met een aanval de 14-13 alvorens met zijn opslag uit te halen: 14-15. Het moeilijkste leek dan voorbij voor Menen. Achel zakte als een pudding in mekaar en de Meense trein denderde in snelvaart voort: Sinnesael acete naar 15-20. Dit keer hadden de Limburgers geen verhaal meer.

Menen zet belangrijke stap richting play-offs

Woensdag staat de tweede wedstrijd gepland tegen Achel. De ploeg die het eerst twee keer wint, mag naar de Final 4. De eventuele derde match wordt volgende week zaterdag afgewerkt in Menen. Sinnesael en zijn maats beschikken na de winst over de beste papieren.

(Maxime Petit/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten