Menen wipt over Gent naar een zesde plaats

© MP
Redactie KW

Na een zeer sterke wedstrijd eindigt Menen de reguliere competitie op een mooie zesde plaats. Het klopte Gent zaterdag met 0-3 (24-26, 25-27 en 17-25). Vooral de comeback in set twee na 24-20 behoorde tot het beste van het seizoen. In de barrages moet Decospan tegen Maaseik de deur naar de play-offs proberen open te beuken. Gent blijft ontgoocheld achter op de zevende plaats.

Voor Gent stond er nog een vierde plaats op het spel terwijl Menen niet verder dan de gedeelde vijfde stek kon geraken. Gent moest het wel zonder Predius doen en daarom startte Plaskie in de basis. Menencoach Depestele gaf de voorkeur aan Martijn Colson in plaats van Wannes De Beul. Er daagde zeer veel volk op in de Edugo-arena, ook heel wat Menenaars vonden de weg naar de sporthal in Oostakker maar ze zagen hun ploeg wel geen al te beste start maken want na een blok op De Vries moest het al drie punten goedmaken. De inhaalrace verliep met ups en downs. Een misser van de Vries stond gelijk aan 11-7 maar een outsmash van Plaskie bood wel weer perspectieven bij 12-11. Ex-Menenspeler Vandecaveye leidde de Oost-Vlamingen naar 16-14, Sinnesael reageerde met een winnende opslag: 16-16. Vandecaveye leek zijn ploeg op rozen te zetten toen hij een ace lukte (19-16) maar zijn teammakkers begonnen de fouten dan op te stapelen. Na de 21-21 bleef De Vries koel in tegenstelling tot zijn Nederlandse opponent Ahyi die de setbal in de Meense muur mokerde.

Gent kwam ijverig aan de opslag van de tweede beurt en dat vertaalde zich in een snelle 8-4 waardoor Depestele naar een time-out moest grijpen. De Vries beperkte de schade eerst tot 15-13 maar mepte de 18-14 wel buiten. De scheids zag een Gentse toetsfout door de vingers en Decospan zo knock-out. Zo leek het toch, zeker wanneer Jente De Vries werd afgeblokt: 24-20. Maar dan begon een onwaarschijnlijke bezoekende remonte met in de hoofdrol De Vries en de ingevallen Ekstrand: 24-22 en 25-22. Ahyi ging helemaal kopje onder en er was geen doorkomen meer aan voor Gent. Decospan zo nog helemaal onverwacht naar 0-2. Straf!

Menen wipt over Gent naar een zesde plaats
© MP

En natuurlijk gaf dat vleugels aan Sinnesael en zijn maats. Met Brems en Ekstrand in de basis vloog Menen naar 7-11, de thuisploeg helemaal van slag. Jan Van Huffel -ook volgend seizoen nog coach bij Caruur- probeerde het nog even met een time-out maar dit Menen zou niet meer kraken. Als het dat niveau kan aanhouden, dan mag het misschien wel dromen van een stunt in de barrages tegen maaseik. Twee wedstrijden winnen van de Limburgers staat synoniem aan een plekje in de play-offs.

Volgende week is Menen vrijgesteld want op zondag staat de bekerfinale op de agenda. Geen Decospan Menen daarin maar wel Roeselare tegen Aalst.

Menen wipt over Gent naar een zesde plaats
© MP

Menen wipt over Gent naar een zesde plaats
© MP

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier