Menen wint oefenpot van Gent

Redactie KW

Menen heeft zaterdagnamiddag een oefenduel gewonnen tegen reeksgenoot Gent. In de Vauban werd het 3-2 voor de thuisploeg met 25-27, 25-18, 26-24, 23-25 en 15-11 als setstanden.

Frank Depestele begon met Ekstrand ipv Ver Eecke en De Beul in plaats van Colson in de basis maar de coach zag zijn ploeg direct in de problemen komen door de zware opslagen van Red Dragon en seizoensrevelatie Wout D’heer: 1-4. Wanneer ook Vandecaveye uithaalde van aan de opslaglijn stond het al 7-12. De reactie van Menen bleef niet uit: Sinnesael blokte naar 12-13 en De Vries stelde gelijk. Nadien kregen we een evenwichtig verloop met Menen dat wel 20-18 voorkwam maar finaal toch de duimen moest leggen na een outsmash van De Beul en een aanval van Ahyi.

In set twee kwamen Colson, Bille, Brems en Ver Eecke tussen de lijnen. Menen domineerde dat spel helemaal: 10-7, 14-10 en 16-11. Kapitein Sinnesael maakte het uit met een loepzuivere ace.

Menen kwam in het derde spel moeilijk op toerental maar Ekstrand herstelde de vroege achterstand en Ver Eecke rondde een pipeaanval mooi af: 14-13. Gent dwong een eerste setbal af maar het was Menen dat mocht vieren na een blok van De Beul.

Menen wint oefenpot van Gent
© MP

De 13-9-voorsprong volstond niet voor de grensploeg om de 3-1-winst te pakken. Daarvoor was het spel van Gent te stevig. Libero Dufraing liet zich meermaals in goede zin opmerken: via 16-14 en 20-19 werd het 23-25.

Menen dicteerde de wet in de tiebreak na een vroege achterstand. Schouteten serveerde vijf keer op rij en Maxim Libert maakte de tweede matchbal af. Dinsdagnamiddag neemt Menen het in een nieuwe oefenpartij op tegen Roeselare in Schiervelde.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.