Menen wint oefenduel op Lendelede met 0-2

Rotty met de plaatsbal.
Redactie KW

Omdat Lendelede met een tekort aan spelers kampt omwille van blessures, speelde het maar twee sets tegen Menen. Het verloor die beide: 14-25 en 19-25.

Mieke Moyaert kon geen beroep doen op een handvol spelers en Ward Coucke kon door een schouderletsel niet aanvallen. Frank Depestele startte met Brems, Rotty, De Beul, Sinnesael, Colson als opposite, Ekstrand en libero Bille. De scheidsrechter van dienst was Lendeledespeler Verhelst. Hij deed het goed.

Opslagdruk van Colson en Rotty

Hij zag zijn ploeg kreunen onder de opslagdruk van Colson en Rotty. De 13-21-tussenstand was niet eens overdreven. Rotty duwde daarna serverend nog even hard door: 14-25. Bisaerts deed het net als in de eerste set als aanvaller en het ging iets beter met zijn ploeg die tot 11-13 de tegenstander in het vizier hield. Bij 14-17 mepte hij de bal buiten en Lendelede zou die klap niet meer te boven komen. Rotty zorgde weer met een ace voor een kloof van vijf punten.

Daarna volgden nog twee setjes met Lendelede die het telkens deed met een speler van Menen. In set drie met Libert, in de vierde beurt met Rotty. Het werd respectievelijk 19-25 en 21-25. Menen komt zaterdagavond om 19u weer in actie. Dan spelen ze op het veld van Knack Roeselare.

(MPM/foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier