https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen weet weer wat winnen is na zege tegen Gent

Sinnesael en maats konden eindelijk nog eens juichen. © foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan heeft eindelijk een zege kunnen pakken in de Vauban. Het won met 3-2 van Gent met 25-20, 19-25, 19-25, 25-23 en 15-13 als setstanden. Menen blijft halverwege de reguliere competitie wel op de voorlaatste plaats hangen maar komt naast Gent te staan.

De hoop om een eerste thuisoverwinning te pakken dit seizoen was enorm bij kapitein Sinnesael en zijn gevolg. Het puurde vertrouwen uit verschillende factoren. Zo liet Menen vorige week tegen Aalst bij momenten al beter volleybal zien en ook op training lag het niveau afgelopen week iets hoger dan voorheen. Bovendien is de comeback van de sterke receptiespeler Vanneste nakende al nam hij nog geen plaats op de bank.

Tegenstander Gent heeft geen sterke uitreputatie maar de ex-Menenspelers Vandecaveye, Andriessen en Vandeweyer waren uiteraard gebrand om die theorie deze keer de kop in te drukken. Ook Ex-Gentspeler Jente De Vries had geen extra motivatie nodig voor dit duel in de kelder van de rangschikking. Decospan stond op de voorlaatste plaats, Gent amper één trapje hoger.

Veel opslagmissers

En dat was er ook aan te merken want het sprankelend volley bleef in de beginfase aan weerskanten uit. Daarvoor werden er teveel opslagmissers gemaakt. Depestele probeerde bij 11-13 een eerste keer bij te sturen met een time-out. Decospan kwam langszij dankzij een terechte ‘overrule’ van de eerste scheids: loepzuivere ace van Schouteten. De Fransman puurde er nadien met zijn opslag nog een extra punt uit: 16-15. Het verschil tussen de twee ploegen bleef zeer klein al kon Menen wel uitlopen tot 21-19 na een offensieve misser van Ahyi. Menen drukte door en pakte de set na een nieuwe overrule van de eerste scheids die de Gentse touché wel opmerkte.

Colson en Ekstrand proberen te blokken.
Colson en Ekstrand proberen te blokken.© foto MPM

Na de kampwissel zakte Menen receptioneel plots in mekaar en het zag de bezoekers tot 1-5 uitlopen. Ver Eecke vond bij 8-10 bijna de aansluiting, maar daarna zakte het spelpeil van de thuisploeg weer naar het vriespunt. De 10-17 was het sein voor Depestele om De Beul tussen de lijnen te brengen ten koste van Colson. De Vries trok aan het langste eind bij de tot dan mooiste rally, Gent liet de voorsprong niet meer los al laste coach Van Huffel bij 19-24 voor de zekerheid wel nog een time-out in.

Toenemende frustratie

Ekstrand startte aan de derde beurt maar werd wel meteen geviseerd in receptie: 2-5. Toch zou het weer Schouteten zijn die het gelag betaalde met een wissel. Ondertussen wel al 5-10 en de frustratie nam toe. Ook bij de Vries die een geel karton onder de neus kreeg. Na de score van Vandecaveye zag het er weer erg beroerd uit voor Decospan: 6-12 en Rotty kreeg nadien een herkansing omdat Ekstrand ook te weinig bracht: 9-14. Decospan remonteerde tot 14-17 en ging dan protesteren voor een gedragen bal. Rood voor kapitein Sinnesael en Boulanger smeerde in diezelfde fase ook nog een Gentspeler geel aan. De druk nam toe, zeker wanneer de 19-23 op het scorebord kwam. De bezoekers maakten simpel af.

Coach Depestele zag zijn team weer wisselvallig acteren.
Coach Depestele zag zijn team weer wisselvallig acteren.© foto MPM

Een onzekere start van Decospan werd wel weer uitgewist. De thuisploeg -met Rotty en Schouteten weer in de basis- kwam zelfs op 10-9 maar het bleef zo broos in receptie en scoren op eigen opslag blijft ook een zware opgave. Beide ploegen hielden mekaar in balans en kwamen beurtelings aan de leiding. Wie zou het eerst kraken na de 20-19? Gent zo bleek. Ahyi miste zijn aanval en vervolgens maakten de bezoekers een receptionele fout. En toch zou Menen nog bibberen tot het laatste punt want 24-21 werd nog 24-23. Gelukkig voor de thuisploeg vergat Gent te scoren op de tegenaanval.

Fout in receptie

Een tiebreak dus die niet slechter kon beginnen voor Menen: 0-4 na een zoveelste fout in receptie. In een korte set is het zo goed als onbegonnen werk omdat op te halen. En toch deden Sinnesael en co. een verdienstelijke poging: 6-7 en even later zelfs 11-11 na een outbal van Vandecaveye. De vlam weer in de pijp, zeker wanneer De Vries via het blok scoorde en Predius de 13-11 out mokerde. Menen zag zich gewonnen na een blok op Ahyi maar het was een bal in de zogenaamde brievenbus en punt voor Gent. Daarna ontplofte de Vauban wel na de beslissende score van De Vries.

Volgende week is er een wedstrijdvrij weekend voor Menen. De volgende confrontatie staat pas op 7 december op de agenda. De grensjongens gaan dan op bezoek bij andere grensjongens in Achel. Menen heeft iets recht te zetten na de zware 0-3-nederlaag in eigen zaal tegen diezelfde tegenstander een paar weken geleden.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.