Menen verrast Maaseik nog eens en sluit zo perfect af

©Maxime Petit MP
©Maxime Petit MP
Redactie KW

Menen heeft met een 1-3-zege (28-30, 25-17,19-25 en 21-25) in Maaseik op een fantastische manier afscheid kunnen nemen van de play-offs die het eindigt op de derde plaats. Lapkov toonde zich in zijn afscheidsmatch van zijn beste kant. Maaseik begint de titelfinales met een serieuze deuk in het vertrouwen.

Menen stond voor een moeilijke klus in Maaseik. Zeker nu de beste speler Martijn Colson thuis een schorsingsdag moet uitzitten na zijn uitsluiting in Roeselare eerder deze maand. Zijn vervanger in het midden heette Leonis Dedeyne, al sukkelde hij deze week wel met de rug. Decospan had zich al verzekerd van de derde plek en dus mocht het deze week allemaal wat rustiger op training. Maaseik startte weer met de jonge Mc Cluskey in de basis en ook kapitein Jelte Maan speelde. Hij kreeg de voorkeur op Esfandiar. Pieter Verhees kreeg in het middencompartiment rust van coach Banks.

Diezelfde coach moest zijn troepen al bij 2-6 aan de kant roepen voor een donderspeech. Zijn ploeg had net op twee bezoekende bloks gelopen van Dedeyne en Lankinen en zo nam Menen de beste start. De Limburgers kwamen bij 16-15 voor het eerst op voorsprong via Stahl en bij 21-18 leek Menen een vogel voor de kat. Maar de ingevallen Kindt liet bij Maaseik een paar punten liggen en Lapkov maakte een belangrijke ace. Beide ploeg kregen setpunten en uiteindelijk zou Menen met twee opeenvolgende punten van Dedeyne op 0-1 komen.

Jonge gasten

Decospan had het een pak lastiger in set twee en kwam op 13-10. Depestele gooide met Libert en Brems twee jonge gasten in de ploeg die nog niet veel aan spelen toekwamen dit seizoen. Libert scoorde de 18-16 maar nadien zakte het helemaal weg: 24-16.

Setter Javad mocht na zijn blessure weer matchritme opdoen met het oog op de titelfinales maar dat pakte niet goed uit want Decospan had weer de energie uit het eerste spel gevonden en maakte via de opslag van Rotty meteen 4-6. Die kloof zou gaandeweg nog uitgediept worden dankzij knap werk van Lapkov en Lankinen. Lapkov serveerde naar 16-20 en ook het setpunt werd verzilverd met een winnende opslag.

In set vier probeerde Banks het met de jonge Espeland in de plaats van Esfandiar, ook Mc Cluskey kwam weer tussen de lijnen. Espeland leverde meteen zijn visitekaartje af met een geslaagde aanval en een ace: 4-3. De Limburgers duwden door tot 9-7 maar zagen Menen dan toch weer terugslaan via Lapkov: 9-10, 15-16 en 18-20. In de staart van de match begaf Maaseik volledig.

Helemaal voorbij

Het seizoen is nu helemaal voorbij voor Menen. Met een derde plaats in zowel de reguliere competitie als in de play-offs kan de grensploeg op één van de meest succesvolle seizoenen ooit spreken. Helaas gebeurde dat huzarenstukje zonder publiek. De nieuwe competitie hervat pas in oktober en voor Menen staan de eerste trainingen van het nieuwe seizoen in de tweede helft van augustus gepland.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier