Menen strandt in kwartfinales van Belgische Beker

Blok van Colson, Sinnesael en Rotty. © (Foto MPM)
Redactie KW

Decospan VT Menen mist de halve finales tegen Aalst. Na de verloren heenwedstrijd in Leuven bleek het woensdagavond ook niet sterk genoeg voor de Vlaams-Brabanders om de kwalificatie af te dwingen. Het werd 3-2 met 17-25, 25-19, 24-26, 25-22 en 15-8 als setstanden.

Decospan stond met de rug tegen de muur na de 3-1-nederlaag in de heenwedstrijd. De met 3-2 verloren partij tegen Leuven in competitieverband liet ook al niet het beste vermoeden voor de woensdagavondopdracht. De supporters toonden niet al te veel geloof in de kwalificatie want de opkomst was voor zo’n belangrijke match maar aan de magere kant. Een erbarmelijke start van de thuisploeg duwde Menen meteen in de achtervolging. Rotty geraakte niet tot scoren en De Vries vond de handen van Baetens op zijn weg: 4-9. Het licht in de donkere tunnel ging na twee Meense blokpunten (8-12) weer uit. Depestele moest bij 8-15 al voor de tweede keer zijn manschappen naar de kant halen. Die was allesbehalve tevreden en wisselde setter Schouteten voor Schouteten, een punt erna moest De Vries het ontgelden. In zijn plaats kwam Libert. 8-18 stond het ondertussen, een verloren zaak. Menen met het mes helemaal tegen de keel naar het volgende spel want als het nog naar de volgende ronde wilde, dan moest het de vier volgende sets winnen alsook de golden set naar zich toetrekken. Een zo goed als onbegonnen zaak gezien het povere niveau.

Depestele greep fors in en startte met Brems als setter, Colson als opposite en met De Beul in het middencompartiment. Het leidde Decospan via gelegenheidsopposite Colson naar 5-2. En Menen ging verder op het elan. Een nieuw blok zorgde voor de 12-6. De inbreng van Hofmans bij Leuven leverde de bezoekers wat punten op. Menen kreeg het zowaar nog benauwd (18-14) maar liet zich niet meer in de luren leggen. `

Uiteraard behield Depestele het vertrouwen in dezelfde spelers uit set twee maar dit keer kwamen ze snel op achterstand na onzorgvuldigheden in de receptie. Decospan toonde dit keer wel veerkracht en wiste de 4-8-achterstand op mooie wijze uit. Baetens smashte de 13-11 buiten, Colson bleef maar scoren aan de lopende band: 18-14. De Beul liet zich nadien ook opmerken met een ideale redding met de voet. Wanneer Menen er ook op scoorde, stond de zaal in lichterlaaie. Nadien verloor Menen weer het noorden: een misverstand bij 23-23 zou de thuisploeg nekken. Het versierde wel nog een eerste setbal maar wanneer Rotty en Colson niet tot scoren kwamen, was het bekeravontuur voorbij.

De rest van de match was voor de geschiedenisboeken. Leuven neemt in het in de halve finales op tegen Aalst dat Hemiksem versloeg.

Zaterdag staat Menen voor een moeilijke verplaatsing naar Limburg. Het speelt dan tegen de competitieleider Maaseik. Depestele hoopt dat zijn ploeg een betere beurt maakt dan in de vorige competitiewedstrijd in Roeselare. Toen pakte Menen wel een set maar kreeg het in de drie andere spelletjes wel een stevig pak slaag.

(MPM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier