Menen slaat Maaseikse titeldroom aan diggelen

Redactie KW

Opnieuw is Prefaxis erin geslaagd om een topclub punten te ontfutselen. Op het parket van Maaseik werd het 3-2. Daarmee mogen de Limburgers een dik kruis maken over de titelfinales. Menen van zijn kant geeft de play-offs als scherprechter toch nog wat kleur. Setstanden waren 18-25, 25-16, 25-23, 13-25 en 15-9.

Menen slaat Maaseikse titeldroom aan diggelen

Prefaxis had goede herinneringen aan de Lotto Dôme aangezien ze er op de openingsspeeldag van de reguliere competitie -in oktober- onverwacht met een 0-3 in de sportzak terugkeerden richting West-Vlaanderen. De hoop om opnieuw te stunten was aanwezig na het onverhoopte punt bij landskampioen Roeselare zondag. Bovendien draait het bij Maaseik nog steeds niet zoals het zou moeten. Derkoningen blijft geschorst -allicht definitief- en sportief lijken de Limburgers uitgeteld.

Ook nu weer serveerde Maaseik in eerste instantie slappe koffie. Prefaxis moest zich ook niet teveel op de borst kloppen want aanvallend lieten Cox en Louati steken vallen. Toch zou Noliko bij 11-15 al twee time-outs opgesoupeerd hebben. Het was al vijf keer tegen een blok van Sinnesael en co gestoten. Genoeg voor de groenhemden om de eerste beurt veilig te stellen.

Limburgse ommekeer

De Limburgse malaise duurde voort na de kampwissel. Libero Maan schreeuwde de frustratie uit, coach Torchio moest onderdak zoeken bij een time-out (1-4). Meteen erna werkte de thuisploeg de achterstand weg. Prefaxis begon receptioneel opeens te missen, Maaseik nam het late paasgeschenk graag aan: 16-13 via Grozdanov. Prefaxis van zijn kant kreeg nog amper een bal tegen de grond. Het zou nog een afstraffing worden.

Cox leidde Menen servicegewijs naar 0-3. De bezoekers hielden de 8-11-voorsprong niet vast door aanvallend falen. Een mirakelredding van Cox verdiende beter bij 17-15, maar het was de aanvaller zelf die onbesuisd buitenkegelde. Padar kopieerde zijn concurrent en zag Menen weer langszij komen. De volgende bal van diezelfde Padar had het blok van Ver Eecke als eindbestemming: 17-18. Wanneer ook Sinnesael zijn dubbele optrok, leek Maaseik een vogel voor de kat (18-21). Maar dan kende Prefaxis serieuze pech: een opslag van Grozdanov die meter buiten zou vliegen, belandde ongelukkig tegen Cox. Punt voor Maaseik en 20-21. En wanneer Menen echt moest scoren, vergaten Cox en Louati die opdracht. 25-23 en 2-1 in plaats van 1-2, zuur… heel zuur.

Menen maakt het af

Een nieuwe set en nieuwe moed ook voor Menen dat Dwight Delanghe uit de huppelhoek haalde ten nadele van Radovic. De bezoekers puurden daar energie uit en stootten door naar 7-12 via Ver Eecke. De Menenaar -nu helemaal onder stoom- serveerde zelfs naar 9-17. Het werd wel erg stil in de Lotto Dôme wanneer Menen de 13-25 op het parket poeierde.

Een goede start nemen in de belle is essentieel en dat deed Menen ook: 2-4. Net al zo vaak stokte het aanvallende raderwerk op beslissende momenten (6-5). Maaseik maakte het zelf wel eenvoudig af, al mag het de titelfinales wel vergeten na duur puntenverlies.

(MPM/ Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier