https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen pakte derde opeenvolgende overwinning tegen Borgworm

© foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Na knappe zeges in Aalst en in Achel heeft Decospan nu ook in eigen zaal de zege gepakt. Tegen Borgworm werd het 3-1 met 25-21, 25-19, 24-26 en 26-16 als setstanden. Trifon Lapkov scoorde 27 punten.

Geen publiek in de Vauban, maar het clubbestuur zorgde wel voor een live uitzending via Facebook en via YouTube. De bezoekers kwamen na een zeldzame outsmash van Lapkov op 3-5, maar nadien zou het alleen maar beter gaan voor de Bulgaar en zijn ploegmaats.

Hij smashte de 8-6 op de bordjes en ook de 13-12 kwam achter zijn naam. Bille kreeg de voorkeur op Stuer als libero omdat Stuer pas donderdag aansloot bij de groep na een quarantaineperiode. Borgworm kwam op 19-17 en Depestele riep dan een time-out in. Decospan zette nadien de puntjes op de i.

In set twee walste de thuisploeg over Borgworm en Lapkov, die ondertussen aan de lopende band scoorde, tekende voor de 9-3. Maar ook de blokwerking van Menen draaide op hoog toerental. Colson illustreerde dat bij 20-12. Menen liet de teugels dan even los. Borgworm kwam echter niet verder dan 22-16.

Bij de keel grijpen

In set drie leek Menen bij 12-8 van Rotty op weg naar een eenvoudige zege, maar net dan sloegen de Luikenaars toe onder impuls van de sterk ingevallen setter Evrard die Malisse afloste. Na een blok op Vanneste kwam Waremme op 14-13. Nadien losten beide ploegen elkaar niet meer en speelden ze haasje-over. In de staart van de set toonde Borgworm zich efficiënter.

Menen greep de bezoekers in het vierde spel meteen bij de keel. Sinnesael blokte de 10-7 op het scorebord en dan maakte Lapkov simpel komaf met de Walen. Hij werd voor de derde opeenvolgende keer uitgeroepen tot man van de match.

Decospan start de competitie met drie zeges op rij en nestelt zich daarmee in de hoogste regionen van de klassering. Toch was coach Frank Depestele niet helemaal tevreden. “Je zag dat we matchritme misten en ik heb veel slechte dingen gezien vandaag. Gelukkig ook genoeg goede aspecten om de match te kunnen winnen. En het resultaat blijft finaal toch het belangrijkste.”

Menen speelt woensdag in Leuven dat Achel versloeg en gaat volgende zaterdag op bezoek bij Gent. Weer twee verraderlijke verplaatsingen voor Sinnesael en zijn troepen.

(MPM/ foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten