Menen pakt zege tegen Aalst na thriller

© MPM
Redactie KW

Twee punten in the pocket voor Decospan VT Menen na een straffe 3-2-zege tegen titelkandidaat Aalst. De thuisploeg moest bijna 2u45 knokken. Setstanden waren 25-20, 19-25, 23-25, 25-22 en 15-13.

De eerste echte topmatch van het seizoen voor Menen was de wedstrijd tegen Aalst dat toch iets meer volk dan vorige week mocht verwelkomen. Zowel Aalst als Menen hadden een volledig fitte kern en dat betekent dat beide coaches met hun sterkste opstelling konden starten. Menen en Aalst hadden zich vorige week nog verzekerd van de kwalificatie voor de kwartfinale van de Belgische Beker en ook de eerste competitiematch sloten de twee ploegen winnend af.

Na een evenwichtig begin kon Menen een paar keer twee punten uitlopen, Aalst stelde telkens weer gelijk (12-12). Het was pas wanneer Sinnesael de 17-14 op de bordjes blokte dat Aalst wat de weg kwijt leek. Met vechtersvolleybal scoorde Seppe Rotty de 19-15 en de 20-15. De Ajuinen kwamen nog even tevergeefs piepen, Overbeeke knalde de setbal in het net.

De onderbreking deed de thuisploeg geen goed want in een mum van tijd stonden Sinnesael en maats al 2-7 in het krijt. Menen ondernam een paar schuchtere pogingen om een comeback te realiseren maar het Oost-Vlaamse middencompartiment gaf geen krimp. Bij Menen werd de matige Andersen vervangen door Dedeyne. Het stond toen al 11-15. De achterstand zou nadien alleen nog maar groter worden in een set waarin Decospan bij momenten compleet weggespeeld werd.

Coach op het veld

Dedeyne bleef ook in set drie tussen de lijnen maar net als in het vorig spel kende Menen een makke start. De 2-5 voor Aalst werd fel gecontesteerd, wisselspelers en coach gingen zelfs even het veld op om hun ongenoegen te uiten. Dat bleef eventjes nazinderen: 2-7. Maar dan weer een sterk moment van Decospan die de achterstand zowaar helemaal wegwerkte dankzij een opvallende Kindt: 9-9. Nadien kwam Aalst weer opzetten en de 11-14 van de bezoekers werd weer fel gecontesteerd door coach Depestele. Maar weer vond Menen de kracht om terug te slaan: 18-18. Al moest Depestele al snel een time-out inroepen na een zeldzame outsmash van Plaskie: 19-21. Dedeyne blokte eenhands naar 21-21, Aalst schakelde dan weer een versnelling hoger: 21-23, alweer volgde de thuisreactie (23-23). Wat een suspens! Menen moest finaal toch de duimen leggen.

Bij 3-4 in de vierde beurt wisselde Brems aan de spelverdeling Lankinen af. Decospan kon al zwoegend nog eens een voorsprong bij mekaar spelen. Aalstcoach Devoghel zocht meteen heil in een time-out: 9-8. Menen verzuimde eerst wel een paar keer een kloofje te slaan maar via een pipe van Plaskie lukte het dan toch eens: 14-11. Aalst bleef aanklampen, de spanning ging weer crescendo: 20-18. Deze keer begaf Aalst onder de druk: Via 23-19 naar setwinst. Decospan zo meteen verzekerd van de tiebreak en minstens een puntje.

Vliegend begin van Menen in de tiebreak: 4-1 en direct de time-out. Het punt nadien veerde iedereen in de Vauban recht na een nieuw punt van Kindt. Aalst nog niet helemaal KO want bij 5-4 moest Depestele vluchten in een onderbreking. En met Bogachiev aan service leek Aalst helemaal losgeslagen: 7-8. Op naar een nieuwe thriller: 10-10, 11-11, 12-12 en 13-13. Menen forceerde het eerste matchpunt, meteen ook het goede. De hele Vauban in lichterlaaie en klaar voor een nieuwe feestnacht.

Menen mag zich weer opmaken voor een topwedstrijd want volgend weekend komen de jongens van Maaseik op bezoek. De Limburgers lijken verzwakt uit het tussenseizoen gekomen en zoeken nog naar hun beste vorm.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.