Menen pakt twee punten na thriller tegen Gent

Menen heeft tegen Gent zijn derde tiebreakzege van het seizoen behaald. © MP
Redactie KW

Menen heeft tegen Gent zijn derde tiebreakzege van het seizoen behaald. Het klopte De Oost-Vlamingen in een match die alle kanten uitkon. Setstanden waren 27-25, 25-23, 23-25, 23-25 en 18-16.

De bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen Aalst kwam behoorlijk zwaar aan bij de jongens van Frank Depestele. Vooral de manier waarop deed sommige wenkbrauwen fronsen maar er waren natuurlijk verzachtende omstandigheden voor de grensploeg die amper op volle sterkte kon trainen de voorbije weken.

Besmettingen

Vrijdag kon ook Leonis Dedeyne weer aansluiten bij de groep waardoor alleen nog Anshel Ver Eecke in de lappenmand lag. Bij Gent is iedereen opneiuw fit na de coronagolf die hen overspoelde. Ook daar werd zo goed als iedereen besmet. De Oost-Vlamingen kwamen sinds 7 november niet meer in acite omwille van Covid. Hun laatste optreden was dan ook tegen Menen. Een match die Decospan na hard zwoegen won met 1-3.

Hard labeur

En ook nu weer zou er hard labeur nodig zijn van Menen. Het kwam nochtans 2-0 voor maar moest telkens een achterstand wegwerken. Sinnesael blokte langs vanouds maar ook Lapkov scoorde de punten. Ook Gent liet zich opmerken met Vandecaveye maar het beloonde zichzelf niet in de twee eerste spelletjes. Gent kwam in set drie weer op voorsprong en dit keer konden de jongens van Jan Van Huffel wel aan het feest.

In de vierde set toonde het ook veerkracht door na de 21-19 terug langszij te komen en zelfs te winnen. Maar het strafste moest dan nog komen. Menen volleybalde zich naar een comfortabel gewaande 11-5-voorsprong maar liet zich dan helemaal in slaap wiegen. Gent kon nog matchpunten afdwingen maar Decospan neutraliseerde ze en ging zelf met de zege lopen. Een Hardbevochten overwinning die Menen wel steviger in de top vier zet.

Volgende week moeten de jongens van coach Depestele niet in actie komen. De week nadien, op 12 december, wacht een eerste grote clash van het seizoen. Jelle Sinnesael en zijn maats reizen dan naar Limburg voor een duel tegen Greenyard Maaseik.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.