Menen pakt belangrijke driepunter op Gent

© Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan VT Menen heeft het seizoen ingezet met een belangrijke 1-3-zege op Gent. Setstanden waren 18-25, 25-27, 25-19 en 18-25.

De wedstrijd tegen Gent kondigde zich vooraf als zeer interessant aan. De Oost-Vlamingen versterkten zich gevoelig in het tussenseizoen en zijn een directe concurrent geworden van de grensploeg. Gent heeft met Martijn Colson, Jente De Vries, Anshel Ver Eecke en Gilles Vandecaveye ook 4 ex-Menenspelers op de loonlijst staan. Leonis Dedeyne, Lowie Stuer en Simon Plaskie kwamen vroeger nog uit voor Gent.

Coach Jan Van Huffel kon wel geen beroep doen op aanwinst Colson die een speeldag geschorst werd na zogenaamd verbaal geweld tijdens de match Roeselare-Menen. Een serieuze handicap dus voor Gent.

Menen stond wel ‘au grand complet’en startte met Lankinen, Rotty, Sinnesael, Kindt, Plaskie, Dedeyne en libero Stuer. Na een evenwichtige start (10-10) zette Menen even door om via 11-13 naar 15-20 te stomen. Jan Van Huffel greep naar zijn tweede time-out maar Gent kreeg amper vat op de altijd gevaarlijke mokerslagen van Lou Kindt. Anshel Ver Eecke kwam even in bij 15-22 om de Gentse receptie te versterken maar zijn maatje aan de overkant van het net Jelle Sinnesael maakte de klus toch af.

In set twee overrulde de eerste scheidsrechter de lijnrechter waardoor Menen dan toch een terechte ace toegewezen kreeg (5-7), Seppe Rotty maakte er nadien 5-8 en 7-10 van. De veel meegereisde Menensupporters zagen Plaskie een ace scoren (12-15) en zetten de Edugo Arena in lichterlaaie. Dat gebeurde nog eens wanneer Kindt een perfect muurtje optrok: 16-19 en een nieuwe time-out voor de thuisploeg. Gent kwam helemaal langszij dankzij de opslagen van de ingevallen West-Vlaming Thiemen Ocket (21-21). Goed voor een spannend setslot waarin Gent een eerste setpunt versierde na een outsmash van Rotty. Menen knokte terug en Plaskie blokte Vandamme af en nadien strafte Dedeyne een slechte receptie bij de thuisploeg af.

Het niveau zakte gevoelig in de derde beurt maar tussen de fouten door klom Gent wel op 10-7 nadat Rotty twee keer na mekaar kennis maakte met de thuismuur. Gent behield lange tijd de voorsprong omdat Jente De Vries plots het ene punt na het andere maakte. Bij 17-17 mokerde hij de bal dan toch eens wild buiten. Maar ook de frisheid van Menen leek weg en vooral Rotty deemsterde weg: 21-18. Het zou alleen maar bergaf gaan.

Menen geraakte ook in het begin van de vierde set niet uit het dal. Depestele voelde nattigheid en moest bij 4-1 al ingrijpen met een time-out. Decospan herstelde zich na de onderbreking, vooral ook omdat Gent slordig acteerde: 7-9. Met 11-15 van Plaskie lag de Meense zege binnen handbereik. Zeker ook wanneer Tobias zich een paar keer receptioneel verslikte: 13-19. Decospan stoomde nog relatief eenvoudigdoor naar matchwinst.

Volgende week zaterdag speelt Menen de eerste officiële thuismatch van het seizoen. Het ontvangt in de 8e finales van de Beker van België reeksgenoot Borgworm, de club van ex-speler Lienert Cosemans. Menen kan zich geen misstap veroorloven want er is geen terugwedstrijd.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.