Menen loopt eerste seizoensnederlaag op in Leuven

Na drie opeenvolgende zeges heeft Decospan zich dan toch gewonnen moeten geven. Het verloor bij Leuven met 3-1. Het zag er nochtans goed uit bij 13-17 in de derde set maar Menen kwam een scheidsrechterlijke dwaling die erop volgde niet meer te boven. Setstanden waren 19-25, 25-22, 31-29 en 25-20.

Een aanval van Colson. © MPM

Uiteraard zakte Menen met het nodige vertrouwen af naar Leuven na de ronduit schitterende competitiestart waarin het drie overwinningen op drie matchen pakte. Na wat quarantaineperikelen de voorbije weken, kon Frank Depestele deze week op al zijn spelers een beroep doen op training met uitzondering van Anshel Ver Eecke die na de kijkoperatie aan de knie aan zijn comeback werkt.

Depestele wijzigde zijn basisploeg ondanks de zege tegen Borgworm een beetje en zo kwam Stuer terug tussen de lijnen ten nadele van Bille. Bij Leuven ook verschillende bekende gezichten. Aan de spelverdeling ex-Menenspeler Lienert Cosemans en Seppe Baetens (ex-Maaseik) en die een paar jaar met Menen flirtte maar nooit tot een akkoord kwam. Alleen die laatstgenoemde startte in de basis. Met libero Kevin Bossee ook nog een West-Vlaming tussen de lijnen bij Leuven.

Eenvoudige setwinst

Menen schoot geconcentreerd uit de startblokken en dreef Baetens tot twee keer toe in de fout: 3-6 maar Leuven kwam al even snel terug tot op 9-9 na een missertje in receptie van Stuer. De thuisploeg liet geen secure indruk na en van Walle illustreerde dat met twee outsmashes. Nadien verruimde Lapkov de kloof met zijn opslag: 10-15. Ook aanvallend deed Lapkov weer van zich spreken en hij werd in het middencompartiment gesteund door Martijn Colson. Decospan op die manier naar eenvoudige setwinst.

Leuven probeerde het in het tweede bedrijf met Cosemans aan de spelverdeling maar het was Menen dat via een outsmash van Baetens weer op 3-5 sprong. Nadien ging het echter bergaf met de bezoekers. Vooral Lapkov kende een moeilijke periode terwijl Leuven minder in de fout ging dan in het openingsspel. Baetens smashte naar 14-11, Lapkov kon de schijn bij 15-14 nog even hoog houden na een technisch hoogstandje. Van Walle duwde dan nog eens door.

Scheidsrechter de mist in

Bij 0-3 en 2-5 zag het er een stuk rooskleuriger uit voor Sinnesael en maats. Wanneer de 13-17 op de bordjes stond, kon Decospan de zege al ruiken. Maar dan vond de scheids zijn moment gekomen om in de kijker te lopen. Hij floot de onderhandse receptie van Vanneste af tot woede van de hele Menenclan. Baetens profiteerde van de frustraties om naar 17-17 te serveren. Wat we doen kregen was een nek-aan-nekrace tussen twee ploegen die voor elke bal gingen. Leuven dwong de eerste setballen af, Menen kon kort de indruk wekken het tij te doen keren maar een blok op Lapkov gaf de doodsteek: 31-29.

Te veel afval

Hoewel Menen op 3-5 klom, voelde je aan alles dat Leuven weer zou overnemen want er sloop te vaak afval in het bezoekende spel. Vanneste kreeg een gemiste opslag nog ongelukkig tegen het lichaam en Lapkov stootte bij 16-11 op een muur.

Leuven leek gewonnen spel te hebben bij 23-17 maar Rotty milderde nog tot 23-20 met zijn opslagen. Finaal mocht Leuven toch aan het feest.

Zaterdag komt Decospan weer in actie op verplaatsing. Dit keer mogen Sinnesael en co. op bezoek naar Gent. Als ze kunnen winnen dan wordt het ongetwijfeld een blij weerzien met de ex-Menenspelers Jente De Vries, Wannes De Beul en Gilles Vandecaveye.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.