Menen laat Gent kansloos achter

Redactie KW

Par-ky heeft thuis tegen een zwak Gent de volle buit gepakt. Het werd 3-0 met 25-19, 25-18 en 25-18 als setstanden.

Par-Ky had vertrouwen gepuurd uit de bekerzege die het eerder deze week boekte in Gent. De bezoekende coach Van Huffel kampte met bezettingsproblemen want drie van zijn potentiële basisspelers waren nog steeds niet inzetbaar. Zonder Konings, Ayhi en Bormans was Gent heel wat aanvallende power kwijt en dat uitte zich ook in de score. Ichtegemnaar Bossée was weer de libero van dienst bij Gent. Menen sloeg via Ver Eecke en Demirovic een driepuntenkloof (11-8) en diepte die verder uit via ex-Gentspeler De Vries: 16-10. Veel spektakel kregen we aanvankelijk niet te zien, daarvoor slopen er aan weerszijden te veel storende fouten in het spel. Vooral dan aan de opslaglijn.

Tweede set

Het foutenfestival zette zich door na de kampwissel. Ook de lijnrechter maakte twee duidelijke fouten op rij maar werd telkens gecorrigeerd door de eerste scheids. Het zette de thuisploeg op 8-6 en een netfout verdubbelde de Meense bonus: 14-10. Tijd voor Jan Van Huffel om zijn troepen even naar de kant te halen. Menen raasde via een ace van Folguera door naar 19-12. De setzege kwam niet meer in gevaar. Yentl Bille kwam even in en gaf de beslissende pass naar de ook al ingevallen Vaskelis.

Derde set

Par-ky op weg naar een simpele zege en zeker wanneer Ver Eecke een knappe rally wist af te ronden: 10-6. Van Huffel probeerde het ondertussen met de half geblesseerde Ayhi maar Sinnesael maakte twee punten op rij waardoor het verschil al zes punten bedroeg. Gent gaf niet op en Par-ky leunde achterover. Het noopte Peris tot een time-out bij 15-12. Demirovic kwam drie keer op rij niet tot scoren en Gent kwam steeds dichter. De netfout bij 18-14 deed hen echter de das om. Gent was niet meer in staat om de 19-14-achterstand op te halen. Peris kon zich zelfs nog een paar applauswissels permitteren: Vaskelis, Andriessen en Vandecaveye kwamen nog tussen de lijnen.

Dinsdag speelt Menen opnieuw tegen Gent, dit keer in de Beker van België. De grensjongens wonnen de heenwedstrijd vorige week met 0-3 en hebben in eigen zaal genoeg aan twee sets om door te stoten naar de halve finales tegen vermoedelijk Lindemans Aalst.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier