Menen keert van kale reis terug uit Aalst

© foto MPM
Redactie KW

Geen derde opeenvolgende zege voor Menen. Daarvoor was leider Aalst te sterk. Het werd een logische 3-0 met 25-22, 25-13 en 25-22. Decospan gooide in de eerste set wel een voorsprong van vijf punten te grabbel.

Het gaat weer veel beter met Menen dat voor Nieuwjaar serieus ziek was en amper twee overwinningen kon boeken. De jongens van Frank Depestele blikten in 2020 Leuven en Borgworm in zonder setverlies en hoopten om tegen leider Aalst ook iets te rapen. Depestele behield het vertrouwen in de spelers die 6 op 6 haalden en zo startte Colson voor de derde week op rij op de bank.

Bij de Oost-Vlamingen was de Kuurnse libero Tim Verstraete jarig. Maar hij kon in eerste instantie niet feesten want Menen dicteerde de wet. De Vries scoorde de 4-8 al zou de opposite wel gaandeweg wegdeemsteren. Een challenge in het voordeel van Menen bracht de grensploeg op 7-12 maar een misser van de Vries deed die voorsprong weer wegsmelten: 13-14. De ingekomen Claes van Aalst serveerde zijn ploeg voor het eerst op voorsprong en de Ajuinen duwden door tot de setwinst.

Secuur Aalst

Een ander verhaal in set twee waarin Aalst direct op 5-1 kwam en een blok op De Beul maakte het nog iets erger: 7-2. Nooit gaf Decospan de indruk om iets terug te kunnen doen want daarvoor acteerde Aalst te secuur. Ook de twee wissels van Depestele brachten geen soelaas meer. De Ajuinen via 19-9 naar 25-13.

Menen keert van kale reis terug uit Aalst
© foto MPM

Ook in het derde spel denderde Aalst gewoon verder. Een blok op Colson stond gelijk aan de 10-5. Seppe Rotty deed de Meense hoop weer oplaaien met een ace en met een zeer knappe aanval: 11-9. Van zodra Aalst de hete adem van de grensclub voelde, schakelde het weer een versnelling hoger: 14-9. Menen vond wel nog de kracht om weer op 20-20 te komen, maar nadien maakte ex Knackspeler Gert-Jan Claes het verschil.

Volgende week staat Menen voor een zeer belangrijke opdracht. Het gaat dan op bezoek bij directe concurrent Gent waar het een betere uitgangspositie voor de barragewedstrijden wil bereiken.

(MPM/ foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier