https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen kansloos ten onder in Maaseik

Kobe Brems (5) juicht na een punt. © foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan kon niets rapen op bezoek bij Maaseik. Het werd een droge 3-0. Setstanden waren 25-16, 25-20 en 25-17.

Menen kreeg na de midweekse bekeropdoffer tegen Haasrode Leuven meteen weer een moeilijke match voorgeschoteld. Het mocht op bezoek bij competitieleider Maaseik dat vorige week wel voor het eerst verloor. Het kreeg toen een 3-0 om de oren van Aalst.

Bij Decospan kreeg Yentl Bille een nieuwe kans als libero, De Vries betaalde zijn snertpartij tegen Leuven met een plaats in de huppelhoek waardoor Colson als opposite werd ingezet. Kobe Brems zag zijn sterke invalbeurt van woensdag beloond met een basisstek. Maar Depestele kreeg zijn ploeg in die compositie maar moeilijk op de rails: Colson sloeg de 8-5 in het blok, Rotty knalde de 12-7. Het punt nadien kwam Schouteten Brems al vervangen aan de spelverdeling. Niet dat Decospan plots goed ging spelen. Daarvoor maakte het teveel fouten. Colson en Rotty joegen de bal weer buiten, Bille miste zijn receptie bij 23-14.

Anshel Ver Eecke kon de nederlaag niet vermijden.
Anshel Ver Eecke kon de nederlaag niet vermijden.© foto MPM

Schouteten startte aan de tweede beurt en Menen ging meer bevrijd spelen. De ace van de Fransman zette zijn ploeg op 5-9. Maar net als zo vaak stokte de Meense receptie nadien. Dit keer ging Rotty de mist in: 10-12. Decospan verloor de controle over de match en zag Maaseik weer langszij komen. Tot 16-18 hielden de bezoekers de schijn nog hoog maar dan scoorde Maaseik vijf punten op rij. Dat zouden Sinnesael en maats niet meer goedmaken.

Kansloos en roemloos

Een degelijke start van de derde beurt gaf Menen hoop met Ver Eecke die de 4-5 voor zijn rekening nam. De Limburgers pakten dan weer uit met beter opslagwerk: de ace van Semeniuk bij 11-8 kwam op een ideaal moment. Depestele probeerde de bakens nog te verzetten met de inbreng van De Vries en Ekstrand. Beiden scoorden nog een paar punten maar onvoldoende om Maaseik nog aan het wankelen te krijgen. Menen herstelde zich niet meer van de 15-10 en de 18-11 en ging zo kansloos en roemloos ten onder op Limburgse bodem.

Woensdag krijgt Menen weer een Limburgse tegenstander op het menu. Dan mogen ze in eigen zaal Achel proberen te kloppen. De grensclub versterkte zich in het tussenseizoen en wordt in principe geen hapklare brok. Eigenlijk stond die wedstrijd op de openingsspeeldag geprogrammeerd maar Menen vroeg en kreeg uitstel omdat de omgebouwde vipruimte toen nog niet klaar was.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.