Menen in halve finale League Trophy tegen Knack

Redactie KW

De vier halve finalisten voor de tweede editie van de League Trophy staan vast. Menen neemt het in Schiervelde op tegen Knack terwijl Aalst mag aantreden tegen Gent dat verrassend titelverdediger Maaseik uitschakelde.

Roeselare was als organiserende club van het kersttoernooi vrijgesteld in de kwartfinales en treedt pas zaterdag om 17u aan tegen Menen. Knack kan dan wel geen beroep doen op middenman Rune Fasteland die interlandverplichtingen vervult met Noorwegen.

Par-ky van zijn kant heeft er wel al een match opzitten in de kwartfinales. Het vertimmerd team van Ratko Peris kende geen problemen met Zoersel. Menen deed het -in een akelig lege zaal- met de youngsters Maddens aan de spelverdeling, Stuer als gelegenheidsaanvaller, Bille als libero, Andriessen als middenspeler en Vandecaveye als receptiespeler aangevuld met de ervaring van Sinnesael in het midden en de Vries in de hoofdaanval.

In de tweede en de derde beurt maakte Maxim Libert van de tweede ploeg zelfs zijn debuut voor het A-team. Hij kan uitgespeeld worden als middenman en als opposite. In afwezigheid van Vaskelis -definitief vertrokken omwille van familiale redenen- en de geblesseerde De Beul dus een ideale backup. Ook Anshel Ver Eecke kwam niet in actie wegens een inspuiting in de heup.

Maar desondanks won Menen met een duidelijke 3-0: 25-22, 25-20 en 25-17.

In de andere halve finale gaat het tussen Aalst en Gent. De Ajuinen hadden wel een stevige kluif aan Achel die pas helemaal in de slotfase de rol zouden lossen. Het werd 3-1 met 27-25, 20-25, 25-22 en 25-18 als setstanden. Bij Aalst eiste opposite Strzezek een hoofdrol op met 31 punten.

Titelverdediger Maaseik deed het met een B-ploeg tegen het Gent van Jan Van Huffel. De Oost-Vlamingen startten moedig maar lieten een bonus van vier punten in het openingsspel schieten in tegenstelling tot het tweede spel waarin ze de 13-19-voorsprong wel verzilverden. Ook op karakter ging de derde beurt verdiend naar Gent. Het werd uiteindelijk na een spannend slot 2-3 (25-22, 21-25, 28-30, 25-20 en 11-15). Daardoor krijgen we een verrassend Oost-Vlaams onderonsje op Schiervelde.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier